- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Motivul pentru care e bine să consumi apă cu castravete! Această licoare magică te va salva de multe probleme

10 Jun, 14:18 • Cornel Ghimeșan
Apa cu castravete este una dintre cele mai răcoritoare și sănătoase băuturi pe care le poți consuma pe timpul verii. Aceasta nu doar că te ajută să te răcorești și să te hidratezi eficient în zilele caniculare, dar este și un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus.
Motivul pentru care e bine să consumi apă cu castravete! Această licoare magică te va salva de multe probleme

Apa cu castravete aduce numeroase beneficii pentru sănătate și este adesea consumată în timpul verii pentru a asigura o răcorire și hidratare eficientă. În plus, apa cu castravete oferă și avantaje mai puțin cunoscute, cum ar fi contribuția la pierderea în greutate și îmbunătățirea aspectului pielii.

Citește și: Vouchere sociale 2024. Cine primește 250 de lei în plus la pensie! Data la care intră banii pe card

Cât de sănătoasă este apa cu castravete

În zilele caniculare de vară, apa cu castraveți este o alegere excelentă pentru a te răcori și a te hidrata corespunzător. Prepararea este extrem de simplă: feliile de castravete se lasă în apă peste noapte, permițându-le să își elibereze substanțele benefice. Având în vedere că castravetele este compus din 96% apă, nivelul de hidratare pe care îl oferă este considerabil.

Potrivit Departamentului de Agricultură al Statelor Unite, 100 de grame de castraveți necurățați și nepreparați conțin următoarele:

  • Apă: 137 g
  • Calorii: 17 g
  • Proteine: 0,8 g
  • Grăsimi: 0,2 g
  • Carbohidrați: 3,1 g (inclusiv 2,0 g zahăr)
  • Fibre: 1,0 g
  • Calciu: 19,9 mg
  • Fier: 0,3 mg
  • Magneziu: 17 mg
  • Fosfor: 29,8 mg
  • Potasiu: 193 mg
  • Sodiu: 2,8 mg
  • Vitamina C: 4,5 mg

Datorită conținutului scăzut de calorii și proprietăților sale puternic hidratante, apa cu castravete poate contribui la pierderea în greutate. Aceasta oferă o senzație de sațietate pe o durată mai lungă de timp, reducând astfel tendința de a consuma alimente în exces.

Beneficiile apei cu castravete nu se opresc aici. Aceasta promovează detoxifierea organismului, furnizează o gamă variată de minerale esențiale și, prin hidratarea pe care o asigură, ajută pielea să își mențină elasticitatea și un aspect sănătos.

Exista doua tipuri principale de castravete:

  • Castravetii care pot fi consumati in stare proaspata, adesea intr-o salata. Acestia au o lungime de peste 12 cm si au coaja neteda.
  • Castravetii pentru muraturi, care se consuma doar conservati. Acestia pot avea o lungime de 3-7 centimetri si au coaja cu spini.

Castraveții conțin și antioxidanți, fibre și enzime care stabilizează și îmbunătățesc procesul digestiv. Deși majoritatea dintre noi elimină coaja, castravetele poate fi consumat cu tot cu coajă, fiindcă aceasta conține multe dintre aceste substanțe nutritive. Atenție însă la spălarea fructelor și legumelor, care sunt stropite cu diferite substanțe înainte și după ce sunt culese. În general, orice legumă sau fruct trebuie să stea cel puțin 1 minut sub un jet puternic de apă și să frecăm ușor coaja pentru a încuraja eliminarea acestor substanțe.

Pentru persoanele care sufera de disconfort digestiv dupa consumul de castraveti, iata un sfat important- consumati doar partea solida a legumei si eliminati samburii, care pentru anumite persoane se dovedesc a fi greu de digerat, provoaca balonare si crampe abdominale. Mai ales daca vorbim despre soiul lung sau chiar de cei de tip cornison, maturizati. Cu cat samburii sunt mai mari, cu atat pot fi mai indigesti pentru anumite persoane cu un colon mai sensibil.

Citește și: Taxe 2025. Adrian Negrescu, anunț crucial pentru români: „Un 2025 cu scumpiri, mai ales în zona taxelor și impozitelor locale”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult