- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

New York Times, reportaj despre casa Prințului Charles din Transilvania. „Pentru aproximativ 200 de dolari pe noapte, cu mesele incluse, oamenii de rând sunt primiți cu bunăvoință”

01 May, 22:49 • Lupu Alexandra
Satul făcut celebru de Prințul Charles a fost vizitat de New York Times înainte de încoronare. Iată care sunt primele impresii.
New York Times, reportaj despre casa Prințului Charles din Transilvania. „Pentru aproximativ 200 de dolari pe noapte, cu mesele incluse, oamenii de rând sunt primiți cu bunăvoință”

Celebra pensiune deținută de Prințul Charles este situată în Valea Zălanului, județul Covasna, la 30 kilometri de Sfântu Gheorghe. Cu doar câteva zile înainte de încoronarea monarhului englez, New York Times a decis să viziteze satul pe care acesta l-a făcut celebru, relatează ziare.com.

New York Times, reportaj despre casa deținută de Prințul Charles

New York Times a decis să facă un reportaj de ultim moment, cu puțin timp înainte de încoronarea Prințului Charles. Evenimentul va avea loc pe data de 6 mai, sâmbătă, atunci când va avea loc un spectacol magnific. Ultimele informații arată că încoronarea va fi exact opusul preferințelor monarhului englez, mai exact, „liniștea și peisajele dintr-un colț de Rai încremenit în timp din Transilvania”.

Casa din Valea Zălanului este doar una dintre cele 56 cabane și pensiuni ale Prințului Charles. Locația a fost vizitată de reporterii New York Times, care au ajuns la concluzia că, pentru 200 dolari pe noapte, „te poți simți ca un rege”.

„Departe de a fi cea mai luxoasă, oferă o șansă rară: pentru aproximativ 200 de dolari pe noapte, cu mesele incluse, oamenii de rând sunt primiți cu bunăvoință și se pot simți ca un rege”, scrie New York Times.

Reporterii descriu că la pensiunea Prințului Charles nu există o recepție, astfel, cheia este înmânată de către o femeie, care de altfel este bucătăreasa locației, în sala comună de mese. New York Times punctează că singurele accente contemporane de la pensiune sunt ceainicele electrice, apa îmbuteliată și caloriferele.

Citește și despre: Regele Charles al III-lea al Marii Britanii are o avere colosală! Investigația jurnaliștilor The Guardian arată care sunt bunurile de lux deținute de noul monarh

Prințul Charles
Prințul Charles

„Nu există o recepție sau vreun hol de primire la pensiunea regelui – un trio de clădiri rustice dintr-un sat vechi de 350 de ani din Valea Zălanului, în Transilvania.

Înregistrarea cazării se face în sala de mese comună, unde o femeie, care este și bucătăreasa, îți înmânează o cheie veche.

Aceasta va deschide ușa uneia dintre cele șapte camere, toate mobilate parcă după ediția românească a revistei House Beautiful, ediția 1740. Singurele accente contemporane sunt ceainicele electrice, caloriferele și apa îmbuteliată”, scriu reporterii.

NYT remarcă că pensiunea este precum un colț de rai liniștit, în care timpul pare că stă în loc. Totodată, reporterii amintesc că Prințul Charles a descris Valea Zălanului ca „un cerc vicios în care omul și natura sunt în echilibru”.

Vezi și: Încă un scandal în Familia Regală: prințul renegat de regină cere moștenire