- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Încă un scandal în Familia Regală: prințul renegat de regină cere moștenire

13 Mar, 21:04 • Stefan Simion
Continuă scandalul la Casa Regală a Marii Britanii. Prințul Andrew este supărat pentru că nu a primit niciun ban din colosala avere a mamei sale, Regina Elisabeta, decedată în septembrie 2022. 
Încă un scandal în Familia Regală: prințul renegat de regină cere moștenire

Urmașii Reginei Elisabeta și ai lui Filip, Ducele de Edinburgh, stau la coadă, pentru moștenire. Regina Marii Britanii ar fi lăsat o avere de 782 de milioane de dolari, scrie presa din UK. Toată averea ar fi fost lăsată Regelui Charles al III-lea, fiul cel mare.

Pentru că averea este dată „de la monarh la monarh”, Regele Charles (74 de ani) poate evita să plătească impozite. De asemenea, frații săi, Anne (72 de ani), Andrew (63 de ani) și Edward (59 de ani) nu primesc nimic din moștenire.

Anne și Edward trebuie să se mulțumească doar cu statutul de membri ai Casei Regale. Andrew se află într-o situație mai nefericită, el fiind exclus de Regină, după scandalul Jeffrey Epstein. Andrew a fost deposedat de toate titlurile militare și regale.

„Ce ar trebui să facă? Să se ducă cu căciula în mână la fratele său mai mare pentru a-și păstra un acoperiș deasupra capului?”, a declarat o sursă apropiată familiei regale, potrivit The Sun.

 

Scandal major la Casa Regală

 

Vestea despre Andrew de a fi tăiat de la banii mamei sale vine la doar o zi după ce s-a aflat că Charles, 74 de ani, a refuzat să semneze factura de 38.000 de dolari a lui Andrew pentru un guru indian care locuiește la el, a mai relatat presa din Marea Britanie.

Casa Regală a fost implicată de-a lungul timpului într-o mulțime de scandaluri. Cel mai recent în are în prim-plan pe Prințul Harry, care a publicat o carte controversată. Inclusiv după moartea Reginei, diverși reprezentanți din state orientale au reacționat virulent, cu privire la trecutul Casei Regale.

Vestea decesului Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii reprezintă „o veste bună pentru oamenii asupriți din lume”, e de părere savantul Foad Izadi, de la Universitatea din Teheran, Iran.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult