- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă, anunţ de ultimă oră despre prelungirea compensării cu 50 de bani la carburanţi

22 Nov, 18:52 • Cornel Ghimeșan
Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul nu a luat încă în calcul o prelungire a măsurii de compensare cu 50 de bani per litru de carburant, după ce prețurile la benzină şi motorină au început din nou să crească. Premierul a precizat că o decizie punctuală se va lua atunci când va expira actuala decizie de compensare.
Nicolae Ciucă, anunţ de ultimă oră despre prelungirea compensării cu 50 de bani la carburanţi

Nicolae Ciucă, anunţ de ultimă oră despre prelungirea compensării cu 50 de bani. Preţul carburanţilor a început din nou să crească în România, după ce se stabilizase pentru o perioadă, astfel că Guvernul se pregăteşte deja să intervină. „Nu am luat în discuție acest subiect, însă la momentul oportun, așa cum a fost și data trecută, el va fi analizat în funcție de evoluția pieței”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Românii cu salariul minim pe economie mai au de așteptat până află dacă vor primi mai mulți bani. Ciucă: „Nu mă hazardez să comunic pe acest subiect”

În august, premierul Nicolae Ciucă aanunţat că prețul carburanților va fi compensat cu 50 de bani pe litru, timp de trei luni. Jumătate din această sumă urma să fie decontată de la buget. Compensarea s-a aplicat direct la pompă și apărea și pe bonul fiscal.

Prețurile de marţi la combustibil în București

Monitorul prețurilor a creat o hartă a prețurilor carburanților, pentru ca șoferii să știe la ce se așteaptă înainte de a ajunge la pompă. Există anumite zone din București unde costurile diferă cu 0,01 sau 0,02 bani, în funcție de locația benzinăriei.

Citeşte şi: România, tot mai aproape de intrarea în Schengen după ridicarea MCV. Klaus Iohannis: „Am făcut reformele necesare” VIDEO

Astfel, marţi, 22 noiembrie, un litru de benzină standard Petrom ajunge să coste aproximativ 7,58 lei / litru în București. Același preț este înregistrat și pentru benzinăriile MOL, Lukoil și OMV din Capitală. Benzina Premium presupune un cost mai ridicat, în jur de 8,31 lei / litru. Mai mulți șoferi optează pentru acest tip de carburant, întrucât nu conține plumb, are un maxim de 3,7% conținut de oxigen, are un pachet de aditivi care asigură creșterea duratei de viață a motorului.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult