- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România, tot mai aproape de intrarea în Schengen după ridicarea MCV. Klaus Iohannis: „Am făcut reformele necesare” VIDEO

22 Nov, 18:25 • Cornel Ghimeșan
Klaus Iohannis a anunţat că Mecanismul de Cooperare şi Verificare s-a încheiat pentru România, ceea ce confirmă că ţara noastră a făcut reformele necesare pentru consolidarea statului de drept şi s-a înscris pe drumul ireversibil al luptei împotriva corupţiei.
România, tot mai aproape de intrarea în Schengen după ridicarea MCV. Klaus Iohannis: Am făcut reformele necesare VIDEO

România, tot mai aproape de intrarea în Schengen după ridicarea MCV. Klaus Iohannis tocmai a primit confirmarea de la Ursula von der Leyen şi a precizat că ţara noastră este mai aproape de aderarea la Spațiul Schengen, după promulgarea Legilor Justiției, realizate de către ministrul Cătălin Predoiu (PNL).

„Avem confirmarea clară că România a făcut reformele necesare pentru consolidarea statului de drept și s-a înscris pe drumul ireversibil al luptei contra corupției. Comisia Europeană a confirmat în urmă cu câteva minute în raportul făcut public progresul făcut de România în cadrul acestui mecanism, îndeplinim recomandările și obiectivele din MCV, așa cum au fost stabilite la momentul aderării la UE. Acesta e ultimul raport MCV al Comisiei Europene pentru țara noastră”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis se mândrește cu sistemul Ro-Alert și susține că acesta ar trebui extins la nivel global

„De acum, România va fi ca toate celelalte state membre, doar prin Mecanismul Generalizat al statului de drept. Parlamentul a adoptat legile fundamentale ale sistemului judiciar pe care le-am promulgat, dupa ce CCR le-a declarat constituționale. ceste reforme sunt esențiale pentru români. Felicit autoritățile, guvernul, ministrul Justiției pentru aceste rezultate și-mi exprim susținerea pentru eforturile diplomatice ale reprezentanților la UE, care au contribuit la ridicarea acestui obiectiv. Îi mulțumesc Ursulei von der Leyen pentru dialogul deschis. Raportul încheie o etapă, dar eforturile comune la nivel de autorități trebuie să continue”, a mai spus preşedintele României.

Citeşte şi: Laura Kovesi, declaraţii zdrobitoare: „Klaus Iohannis mi-a cerut demisia în 2018, înainte de semnarea decretului de revocare. Am refuzat!”

România a îndeplinit condiționalitățile din Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) de monitorizare a sistemului judiciar instituit încă din 2007, astfel încât acesta poate fi ridicat și înlocuit cu mecanismul privind statul de drept, arată un raport al Comisiei Europene.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult