- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră despre scăderea prețului alimentelor: ””Susţinem ca românii să beneficieze de preţuri mai mici la alimentele de bază”

29 Jun, 15:54 • Cornel Ghimeșan
Nicolae Ciucă, noul președinte al Senatului, a anunțat joi că liberalii susțin ca românii să beneficieze de prețuri mai mici la alimentele de bază, mai ales în această perioadă dificilă din punct de vedere economic pentru România.
Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră despre scăderea prețului alimentelor: ””Susţinem ca românii să beneficieze de preţuri mai mici la alimentele de bază”

Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră despre scăderea prețului alimentelor. Fostul premier al României le-a cerut specialiștilor din PNL, dar și miniștrilor cu rol avizator să urmărească proiectul promovat ministrul Agriculturii în ultimele trei luni și să se asigure că a fost discutat în cel mai mic detaliu cu toți cei implicați de la procesator până la vânzătorul final.

Citește și Dana Budeanu, mesaj scandalos după ce Parlamentul a adoptat „legea anti-Șoșoacă”. „Ciucă al nostru doarme în ghete”

Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră despre scăderea prețului alimentelor

„Am discutat cu miniştrii şi secretarii de stat liberali proiectele pe care PNL le va sprijini în cadrul şedinţei de guvern de săptămâna aceasta. Susţinem ca românii să beneficieze de preţuri mai mici la alimentele de bază, în această perioadă dificilă atât pentru România, cât şi pentru întreaga regiune. În acelaşi timp, trebuie să fim siguri că piaţa este pregătită să reacţioneze pozitiv la asemenea proiecte pilot. PNL consideră că, pe termen lung, soluţia este sprijinul producătorilor şi procesatorilor români, pentru ca aceştia să îşi permită să aplice preţuri mai mici.

În acest context, am cerut specialiștilor partidului, inclusiv miniștrilor cu rol avizator, să urmărească acest proiect promovat de ministrul Agriculturii pentru o perioadă de trei luni și să se asigure că acesta a fost discutat în detaliu cu toți actorii de pe lanț. De asemenea, trebuie să vedem exact ce nu a mers în alte țări care au aplicat scheme similare, pentru a optimiza procesul de implementare”, a scris Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, președintele Senatului a ținut să precizeze că în cadrul ședinței de Guvern de joi, ministrul Mediului, Mircea Fechet, care a fost pe teren în localităţile afectate de inundaţii, le-a prezentat situaţia de la faţa locului, precum şi măsurile luate pentru a sprijini pe toți românii afectați.

„Tot în cadrul ședinței de astăzi, ministrul Mediului, Mircea Fechet, care a fost pe teren în localitățile afectate de inundații, ne-a prezentat situația de la fața locului, precum și măsurile care sunt luate pentru a sprijini românii care au avut de suferit. Alte subiecte discutate au fost desfășurarea examenelor naționale, proiectele pentru modernizarea sistemului educațional, dar și stadiul de realizare a normelor Planului Naţional de Prevenire şi Combatere a Cancerului, un instrument esențial pentru pacienții cu afecțiuni oncologice”, a mai transmis Nicolae Ciucă.

Citește și Cine sunt românii pentru care nu se interzice cumulul pensie-salariu. Nicolae Ciucă și Mugur Isărescu sunt pe lista „specialilor”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult