- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dana Budeanu, mesaj scandalos după ce Parlamentul a adoptat „legea anti-Șoșoacă”. „Ciucă al nostru doarme în ghete”

27 Jun, 17:49 • Lupu Alexandra
Dana Budeanu intră la rupere. Ea se implică în scandalul din Parlament, după ce a fost adoptată „legea anti-Șoșoacă”, care aduce noi restricții pentru parlamentari.
Dana Budeanu, mesaj scandalos după ce Parlamentul a adoptat „legea anti-Șoșoacă”. „Ciucă al nostru doarme în ghete”

Dana Budeanu nu le dă iertare parlamentarilor. Ea intră la rupere în scandalul din „legea anti-Șoșoacă”, informează stiripesurse.ro.

Dana Budeanu, mesaj scandalos

Dana Budeanu nu stă departe de scandalul din Parlament, după ce a fost adoptată „legea anti-Șoșoacă”, care aduce noi sancțiuni pentru parlamentarii care au ieșiri violente sau care întrerup lucrările din plen. Ea punctează că Parlamentul nu poate fi un loc de propagandă și că legea adoptată astăzi nu este împotriva nimănui. Dana Budeanu nu s-a ascuns după degete și l-a tras la răspundere pe Nicolae Ciucă, fostul premier.

Citește și despre: Dana Budeanu, atac dur la adresa profesorilor care intră în grevă. Ce salariu ar trebui să aibă un profesor debutant „Cum să fie plătiți toți la fel? Să fie plătiți în funcție de performanță!”

„ASTA NU E LEGE ANTI NIMENI!

E REGULAMENT! CA NU SUNTEM PE TARLAUA LU HAUR, SIEMION! SI NU I MAI PRONUNTATI NUMELE LU TUTEA! N AVETI ACEST DREPT! EL A FACUT PUSCARIE “PENTRU UN POPOR DE IDIOTI”! INSA! EL A AVUT DEMNITATE, ONOARE, CARACTER, CREDINTA! NU SI A PUS POALELE N CAP…!

MARS!

PS: CIUCA AL NOSTRU DOARME N GHETE! A IESIT AIA LIFTIERA LIGHEAN CA EA NU E DE ACORD! HAOLEU! PAI VOI SUNTETI #GI DÃ ACEIASI MAMA SI TATA! IA TI LIGHEANU SI SPALA LIFTURILE!”, a scris Dana Budeanu pe pagina personală de Facebook.

Dana Budeanu
Dana Budeanu

Proiectul adoptat astăzi, 27 iunie, are în vedere modificarea și completarea Regulamentului activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului pentru diversificarea și înăsprirea normelor referitoare la disciplina parlamentară, în vederea corelării dispozițiilor sancționării și prevăzute de legea 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor și de Regulamentele celor două Camere.

Printre sancțiunile prevăzute se numără diminuarea indemnizației până la 50% timp de 6 luni. Încălcarea Regulamentului constituie o abatere disciplinară și va fi sancționată astfel:

„a) diminuarea indemnizaţiei cu până la 50% pe o durată de maximum 6 luni, pentru exprimarea votului prin mijloace electronice prin utilizarea cardului de vot electronic a altui deputat sau senator, pentru participarea la desfăşurarea unui banner în sala de şedinţe a plenului celor două Camere sau în sălile în care se desfăşoară şedinţele comune ale comisiilor, pentru înregistrarea transmiterea în direct a şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, a şedinţei comune a celor două birouri permanente sau a şedinţei comune a comisiilor, cu excepţia prevăzută la art. 40 alin. (4), teza a II-a, pentru violenţă verbală constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective sau calomnie la adresa unui alt deputat, alt senator sau alt demnitar;

b) reducerea duratei luării de cuvânt la maximum 10 secunde pe intervenţia pentru o perioadă de până la 3 luni în cadrul şedinţelor comune ale celor două Camere, începând cu ziua aplicării sancţiunii disciplinare pentru utilizarea violenţei verbale, constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective, calomnie la adresa unui alt deputat, alt senator sau alt demnitar;

c) retragerea şi punerea la dispoziţia secretarului general al Camerei Deputaţilor sau al Senatului pentru o perioadă de până la 6 luni a personalului angajat şi a autoturismelor repartizate grupului parlamentar care prin acţiunile sale pune în pericol buna funcţionare şi siguranţa autorităţii publice, a demnitarilor sau angajaţilor acesteia în incinta Camerei Deputaţilor şi Senatului, începând cu data constatării afectării bunei funcţionări a activităţii Camerei.

Abaterile care implică aplicarea sancţiunilor prevăzute la alin. (2) se comasată de către comisia problemelor de disciplină la nivelul Camerei al cărui membru este parlamentarul a cărui sancţionare se propune, la sesizarea preşedintelui de şedinţă, a unui grup parlamentar ori a unui deputat sau senatori. Sesizarea se adresează preşedintelui Camerei respective în termen de cel mult 30 de zile de la data săvârşirii faptei”

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Parlamentarii sunt puși la punct! Ce prevede „Legea anti-Șoșoacă” și care sunt noile modificări din regulament