- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă dă asigurări! Premierul spune că fondurile pentru serviciile medicale, educație și salarii nu vor fi afectate. „Am avut de gestionat un an foarte greu”

26 Apr, 13:56 • Lupu Alexandra
Nicolae Ciucă rupe tăcerea! Premierul confirmă că vor fi amânate doar cheltuielile care nu sunt absolut necesare.
Nicolae Ciucă dă asigurări! Premierul spune că fondurile pentru serviciile medicale, educație și salarii nu vor fi afectate. „Am avut de gestionat un an foarte greu”

Nicoale Ciucă a vorbit într-o ședință de Guvern despre măsurile care urmează să fie implementate pentru reducerea cheltuielilor publice. Concret, premierul României a dat garanții că salariile, fondurile pentru serviciile medicale și educație nu vor fi afectate, informează digi24.ro. Mai mult decât atât, oficialul a punctat importanța unei stabilități bugetare, iar în cele din urmă, asigurarea investițiilor.

Nicolae Ciucă, noi declarații despre reducerile bugetare

Reprezentanții sunt angajați în cea mai importantă misiune pentru România: concret, oficialii trebuie să găsească soluții pentru a acoperi gaura din bugetul de la stat. În acest sens, Nicolae Ciucă a dat noi declarații într-o ședință de Guvern, acolo unde a confirmat că fondurile pentru salarii, servicii medicale și educație nu vor fi afectate în urma măsurilor implementate pentru stabilitatea financiară.

Premierul a declarat că, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, vor fi implementate deciziile care susțin stabilitatea bugetară. În continuare, Nicolae Ciucă a relatat că se vor lua măsuri pentru îndeplinirea obiectivelor impuse de programul de guvernare.

Citește și: Oficial! A fost elaborat planul pentru reducerea cheltuielilor bugetare! Ministerul Finanțelor propune înghețarea angajărilor la stat și interdicția cumulului pensie-salariu

„Au fost adresate o serie de întrebări în vederea clarificării aspectelor fireşti – şi chiar le consider foarte fireşti – legate de acele discuţii privind cheltuielile publice.

Cu toată responsabilitatea, aşa cum am făcut-o şi anul trecut când am avut de gestionat un an foarte greu, la fel şi anul acesta nu facem altceva decât să luăm acele măsuri prin care să asigurăm stabilitatea bugetară şi să ne asigurăm că avem banii necesari pentru îndeplinirea obiectivelor conform programului de guvernare”, a spus Ciucă.

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Premierul României a punctat că este absolut necesar să le transmită cetățenilor că măsurile care urmează să fie implementate pentru reducerea cheltuielilor bugetare au în vedere amânarea investițiilor care pot aștepta. Mai mult decât atât, Nicolae Ciucă a precizat că fondurile pentru serviciile medicale, educație și salarii nu vor avea de suferit și speră ca acest lucru să fie clar.

„Ca atare, consider că este absolut necesar şi responsabil să comunicăm tuturor cetăţenilor că prin aceste măsuri nu facem altceva decât să reducem şi să amânăm acele cheltuieli care nu sunt absolut necesare.

Am făcut specificaţiile necesare legate de domeniu şi anume: bunuri şi servicii, autoturisme, mobilier şi alte cheltuieli care trebuie foarte bine gestionate, fără a ne atinge de serviciile medicale, de educaţie, fără a ne atinge de reducerea veniturilor salariaţilor şi asta doresc să fie cât se poate de clar înţeles de către toată lumea”, spune premierul.

Nicolae Ciucă a confirmat că cifrele pe care le au reprezentanții pe masă despre evoluția din 2022 arată că măsurile implementate au generat o creștere economică. Concret, premierul a menționat că tocmai acele decizii au transformat România într-o țară stabilă din regiune.

„Cifrele pe care le avem astăzi pe masă legate de anul 2022 ne demonstrează că au fost măsuri care ne-au asigurat creşterea economică, ne-au asigurat stabilitatea, au făcut ca România să fie cea mai stabilă ţară din regiune şi ne creează perspectivele pentru a avea încredere că în continuare putem să mizăm pe creştere economică şi să asigurăm îndeplinirea obiectivelor din programul de guvernare”, spune premierul.

Vezi și: Ultima oră. Ministerele rămân fără milioane de euro! A fost publicată lista tăierilor bugetare propuse de PSD