- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă, declarații inedite despre plafonarea prețurilor RCA. „Guvernul poate interveni doar temporar”

16 Mar, 08:25 • Lupu Alexandra
La scurt timp după ce s-a anunțat plafonarea prețurilor RCA, Nicolae Ciucă spune public că Guvernul poate acționa doar pe o perioadă limitată. Premierul susține că Autoritatea de Supraveghere Fiscală era cea care are control.
Nicolae Ciucă, declarații inedite despre plafonarea prețurilor RCA. „Guvernul poate interveni doar temporar”

Nicolae Ciucă a vorbit public despre posibilitatea de plafonare a prețurilor RCA. Conform premierului, Guvernul poate acționa doar pe o perioadă limitată de timp, în schimb, Autoritatea de Supraveghere Financiară este responsabilă de monitorizarea situației și are control asupra a ceea ce se întâmplă pe piața asigurărilor, așa cum susține antena3.ro.

Nicolae Ciucă, declarații despre plafonarea prețurilor RCA

Prețurile RCA sunt cele care au reușit să dea bătăi de cap tuturor șoferilor din România. Costurile au crescut cu până la 40% în unele condiții, tocmai de aceea, proprietarii de mașini s-au îngrijorat inclusiv de felul în care vor reuși să achite notificările de plată în această direcție. La scurt timp după ce reprezentanții au anunțat plafonarea tarifelor, Nicolae Ciucă a vorbit public despre această posibilitate, susținând că Guvernul are „mâinile legate”.

Mai exact, premierul a precizat că Guvernul este cel care poate acționa pe o perioadă limitată, în schimb, Autoritatea de Supraveghere Financiară este instituția responsabilă de monitorizarea situației și de control a ceea ce se întâmplă pe piețele asigurărilor. Ciucă a afirmat că ASF va prezenta în scurt timp o informare în Parlament.

Vezi și: Șoferii tineri sunt speriați de noile prețuri pentru polițele RCA. „Cum reușiți să vă plătiți asigurările?”

„Discuţiile pe care eu le-am avut în calitate de premier cu preşedintele ASF au fost îndreptate tocmai în a afla dacă este nevoie de intervenţie guvernamentală şi care sunt efectele pe care intrarea în insolvenţă a Euroins le poate produce asupra cetăţenilor.

Discutăm de o companie de asigurări care are o cotă de piaţă consistentă şi este nevoie în felul acesta să vedem care sunt măsurile pe care le ia ASF şi care sunt măsurile cu care Guvernul ar putea să vină să compenseze din efectele unei astfel de derulări a evenimentelor”, declară premierul.

Nicolae Ciucă vorbește despre situația polițelor RCA din România
Nicolae Ciucă vorbește despre situația polițelor RCA din România

În aceeași ordine de idei, Ciucă a confirmat în mai multe rânduri că posibilitățile Guvernului sunt unele limitate. Tocmai de aceea, premierul susține că este nevoie de un termen foarte bine stabilit pentru a se identifica măsurile guvernamentale cu privire la situația prețurilor RCA.

„Discuţiile pe care le-am avut cu domnul preşedinte s-au încheiat în sensul în care când vor avea dumnealor o formă finală de evaluare, ne vor prezenta şi nouă care sunt concluziile şi, în funcţie de acestea, şi, sigur, de ceea ce vor propune la nivelul Parlamentului, dacă va fi nevoie, Guvernul să intervină în sensul în care să plafoneze preţul la asigurări.

Ceea ce vă pot spune este faptul că nu putem să intervenim pe o perioadă nelimitată, este clar nevoia unui termen foarte bine delimitat în care se poate interveni cu măsuri guvernamentale”, completează Ciucă.

Citește și: ASF a publicat tarifele de referinţă pentru poliţele RCA. Preţuri majorate cu sute de lei!