- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicușor Dan a sesizat DNA cu privire la cel mai scump teren vândut în București! Primarul susține că Planul Urbanistic Zonal pentru proiectul din Primăverii 1 este ilegal

02 Nov, 18:19 • Cornel Ghimeșan
Primarul Capitalei. Nicușor Dan, a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că a sesizat la DNA faptul că Planul Urbanistic Zonal pentru proiectul din Primăverii nr. 1 ar fi ilegal. Terenul la care se face referire este cel mai scump teren vândut în București.
Nicușor Dan a sesizat DNA cu privire la cel mai scump teren vândut în București! Primarul susține că Planul Urbanistic Zonal pentru proiectul din Primăverii 1 este ilegal

Primarul Capitalei

a sesizat DNA-ul cu privire la ilegalitatea PUZ-ului pentru cel mai scump teren din București. Dezvoltatorul Hagag este cel care a cumpărat, de la firma Practic SA, terenul de circa 1.400 de mp cu 8 milioane de euro. Hagag a anunațat că investește peste 20 de milioane de euro în clădirea rezidențială pe care o va construi pe acest teren. Compania nu a precizează dacă investiția în proiect include și costul de achiziție a terenului.

Alte articole: Prețul lemnelor de foc va fi schimbat. Nicolae Ciucă: „Se dovedește că nu este tocmai conform cu realitatea, de aceea vom lua măsuri”

De ce a sesizat Nicușor PUZ-ul la DNA?

Cu toate acestea, Primarul Bucureștiului Nicușor Dan a anunțat pe pagina de Facebook că a sesizat DNA și Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) cu privire la faptul că PUZ-ul acordat pe terenul de la adresa Primăverii nr. 1 este nelegal. Pentru acest teren, dezvoltatorul Hagag a plătit aproape 6.000 de euro/mp, cel mai scump teren vândut în București după 2008.

„Am sesizat DNA, Inspectoratul de Stat în Construcții și Prefectul pentru nelegalitatea flagrantă a PUZ Primăverii 1 care prevede construirea pe un teren prevăzut ca spațiu verde în PUZ Zone Construite Protejate. Din hârtii s-a făcut un cadou beneficiarului PUZ-ului de cel puțin 3 milioane euro. Întrebare retorică. Ce credeți că va face Inspectoratul de Stat în Construcții? Va constata nelegalitatea PUZ-ului și va solicita Prefectului să îl atace în instanță? (din păcate primarul nu are voie să atace hotărârile Consiliului) Sau mă va amenda cu 5000 lei pentru că nu emit certificatul de urbanism pentru construire?”, este postarea primarului pe pagina de Facebook.

Citește și:Laura Codruța Kovesi s-a măritat. Ce spune fosta șefă a DNA despre soţul ei: „Este român, avem o relație destul de lungă”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult