- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicușor Dan, acuzat că blochează investițiile în metroul bucureștean și în spitale. Marius Pavel: „Primăria Capitalei trebuie să fie un partener clar, lucru care nu se întâmplă”

26 Jun, 21:19 • Lupu Alexandra
Marius Pavel, consilierul general al Capitalei, atac dur la adresa lui Nicușor Dan. Primarul Capitalei este acuzat că blochează investițiile în metroul bucureștean și în spitale.
Nicușor Dan, acuzat că blochează investițiile în metroul bucureștean și în spitale. Marius Pavel: „Primăria Capitalei trebuie să fie un partener clar, lucru care nu se întâmplă”

Marius Pavel tună și fulgeră. Consilierul general al Capitalei a declarat luni seară, 26 iunie, în emisiunea „Cu Gândul la București”, că proiectul de metrou M5, de la Eroilor și până la Piața Iancului, este pus în pericol, tocmai pentru că Primăria nu îl introduce pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), relatează gandul.ro. Marius Pavel îl acuză pe Nicușor Dan că blochează investițiile importante.

Marius Pavel, acuzații dure pentru Nicușor Dan

Marius Pavel a afirmat luni seară, în emisiunea „Cu Gândul la București”, că proiectul care vizează dezvoltarea metroului bucureștean nu se află pe ordinea de zi în CGMB. Consilierul general a precizat că de acest obiectiv se ocupă, în schimb, primăriile de sector, în ciuda faptului că Primăria Capitalei ar trebui să fie un partener clar când vine vorba despre astfel de investiții, aspect care nu se întâmplă.

Citește și despre: Investiție de aproape 4 milioane de euro într-o comună din România. Primăria a construit un port de la zero. Mii de oameni au fost prezenți la inaugurare

„Nu avem pe ordinea de zi, deocamdată, un proiect ce vizează dezvoltarea metroului bucureștean. Vedem, în schimb, că se ocupă primăriile de sector, Primăria Setorului 4, Primăria Sectorului 5, se asociază și cu Consiliul Județean Ilfov, pentru a dezvolta infrastructura metroului bucureștean.

La acest tip de investiții, Primăria Capitalei trebuie să fie un partener clar, lucru care nu se întâmplă.  Spunea tot Ionel Scrioșteanu, în februarie, că se vor pierde banii dacă nu se intră cu PUZ-ul pe ordinea de zi (Gara de Nord – Gara Progresul – n.r.). PUZ-ul avea toate actele, dar nu s-a întâmplat să fie așa”, a declarat Marius Pavel în emisiunea „Cu Gândul la București”.

Marius Pavel
Marius Pavel

Consilierul general a mai menționat că proiectul de metrou M5 de la Eroilor și până la Piața Iancului ar putea fi pus în pericol. Marius Pavel precizează că proiectul are nevoie de un vot în Consiliul General. El a mai afirmat că Primăria Capitalei blochează proiectele mari, în loc să le dezvolte.

„Acum trăim aceeași situație cu M5. Este un proiect care are nevoie de un vot în Consiliul General (…) Nu pot să nu mă gândesc că marile proiecte de infrastructură ale Capitalei au fost blocate de către primăria generală (…)

Nu înțeleg de ce primăria generală blochează proiectele mari de investiții, în loc să le dezvolte”, a spus el.

Marius Pavel îl acuză pe Nicușor Dan că a blocat inclusiv proiecte de investiții în spitale. El a dat drept exemplu Spitalul Metropolitan, care era un proiect matur și putea fi continuat, dar care a fost dat uitării.

„Vorbim și de Spitalul Metropolitan, care era și el matur și putea fi continuat, în diferite etape de execuție, nu pot să nu mă gândesc la Cartierul Justiției, o altă investiție publică mare, de care beneficia întreg Bucureștiul”, a mai declarat Marius Pavel în emisiunea „Cu Gândul la București”.

Vezi și: Bucureștenii își pot lua adio de la trotinetele electrice. Ce planuri are Primăria Capitalei