- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicușor Dan anunță noi lucrări în București! Mai multe zone din Capitală vor fi reabilitate

20 Feb, 21:09 • Stefan Simion
Vești importante pentru bucureșteni! Primarul Capitalei a anunțat începerea unor noi lucrări. Iată care sunt zonele care vor fi reabilitate.
Nicușor Dan anunță noi lucrări în București! Mai multe zone din Capitală vor fi reabilitate

Primarul Capitalei a făcut un anunț important pentru bucureșteni! Conform declarațiilor, mai multe zone vor fi reabilitate, citează stiripesurse. Nicușor Dan a spus care este scopul lucrărilor, și de altfel, care este durata acestora.

Nicușor Dan a anunțat că a adus în discuție mai multe lucrări de reabilitare în București. Una dintre acestea se referă chiar la linia 5 de tramvai, prezentând o parte a obiectivului de investiții „Reabilitarea sistemului rutier pe Str. Barbu Văcărescu și Str. Căpitan Av. Alexandru Șerbănescu de la Șos. Ștefan cel mare la Pod Băneasa”.

Ce lucrări se vor efectua în București

Potrivit unei postări redactată în pagina personală de Facebook, primarul Capitalei are planuri mari în ceea ce privește reabilitarea sistemului rutier. Pe lângă linia 5 de tramvai, Nicușor Dan vrea să execute lucrări la căile de rulare, sistemul de iluminat public, rețeaua de contact, substația de tracțiune Nordului și nu numai.

„Pentru reabilitare, se vor executa lucrări la calea de rulare, peroane, reţeaua de contact, substaţia de tracţiune Nordului, sistemul de iluminat public. Totodată, vor fi şi lucrări de relocare semaforizare pe Bdul Barbu Văcărescu şi str. Alexandru Şerbănescu, precum şi lucrări la reţelele edilitare”, a redactat edilul.

Vezi și: Nicolae Ciucă anunţă începutul lucrărilor de modernizare a Aeroportului Sibiu: „La sfârşitul acestui an aeroportul îşi va tripla practic capacitatea de pasageri preluaţi”

lucrări
lucrări

Nicușor Dan nu a evitat să invite companiile interesate să trimită recomandări și observații pentru completarea Caietului de sarcini, în ceea ce privește proiectarea și execuția. Persoanele care doresc să aducă completări pot face acest lucru la adresa de email [email protected], până la data de 26 februarie.

Infrastructura liniei de tramvai cu numărul 5 este alcătuită din două terminale, mai exact, Piața Sfânta Vineri și Bucla de întoarcere de pe Strada Grațioasa zonă Pasaj Băneasa. Lungimea acestora este de 4.23 km cale dublă, iar ampriza liniei este de 7 metri. Suprafața terenului pe care se vor efectua lucrările este de 31.583mp.

Conform primelor informații, proiectul de execuție are un termen de finalizare de 12 luni de la data emiterii Ordinului administrativ de începere. La fel de bine, 3 luni sunt alocate pentru proiectare și avizarea proiectului.

Citește și: Canalul Bâstroe rămâne un subiect de discuție. MAE: partea română a reiterat „solicitarea stopării imediate a tuturor lucrărilor de dragaj”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult