- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi detalii despre pensiile românilor. Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii: „De acum, pensiile urmează să se majoreze în fiecare an în ianuarie”

21 Nov, 22:39 • Cornel Ghimeșan
Simona Bucura Oprescu e foarte mândră de succesul privind pensiile publice. Potrivit ministrului Muncii, prin adoptarea legii a fost eliminat un jalon din PNRR, dar a fost respectată promisiunea făcută românilor și Comisiei Europene.
Noi detalii despre pensiile românilor. Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii: De acum, pensiile urmează să se majoreze în fiecare an în ianuarie

Începând cu 1 ianuarie 2024 românii vor avea parte de o primă majorare a pensiilor, urmând ca din septembrie 2024 să urmeze a doua, a amintit Simona Bucura Oprescu.

Noua lege a pensiilor a fost adoptată de Camera Deputaților, luni, în calitate de for decizional. Astfel, marți, Comisia Europeană a aprobat modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), în valoare de 28,5 miliarde de euro.

Citește și Categoria de români care va primi 700 de lei din partea statului. Sebastian Burduja: „Pentru prima dată dăm și un sprijin românilor”

Simona Bucura Oprescu: „Pensiile urmează să se majoreze în fiecare an în ianuarie”

„Una dintre condițiile pe care Comisia Europeană ne-a impus-o a fost ca noua lege a sistemului public de pensii să fie adoptată de forul decizional până pe 20 noiembrie, ieri a fost doptată legea, prin urmare plafonul de 9,4 a fost eliminat. Angajamentul este unul definitiv. În 2024 românii vor primi ceea ce merită, noua lege a pensiilor nu este despre un cuantum mai mare, este o formă de respect pentru români, atat pentru cei ce au muncit până acum, cât și cei care urmează să se pensioneze. De acum, pensiile urmează să se majoreze în fiecare an în ianuarie.

Au fost ani în care s-au făcut majorări și în septembrie. Acum, românii au garanție că in ianuarie au loc majorările. În septembrie vom avea în plată pensiile românilor rezultate în urma recalculării, recalculari care rezolvă inechitățile. Noua formulă ține cont de punctele contributive. Venim cu un element suplimentar care ține de stabilitatea în muncă pentru românii care au avut peste 25 de ani stagiu de cotizare și în plus pentru perioada de armată, facultate, masterat. (…) Luâm în calcul concediul de materinatate ca stagiu contributiv. Trebuie ca doamnele care ne urmăresc să știe acest lucru. Legea nu pedepsește femeile”, a declarat ministurl Muncii la România TV.

Citește și Cele mai căutate locuri de muncă pe Google în 2023! Posturile cel mai bine plătite pentru care nu ai nevoie de facultate

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult