- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi taxe la cimitirul din Sibiu. Nimic nu va mai fi gratis! Câți bani trebuie să dai pentru trasul clopotului sau pentru folosirea toaletei

20 Jul, 15:45 • Lupu Alexandra
Nimic nu va mai fi gratis în cimitirul din Sibiu. Iată câți bani trebuie să scoată românii din buzunare și pentru ce riscă o amendă de 2.500 de lei.
Noi taxe la cimitirul din Sibiu. Nimic nu va mai fi gratis! Câți bani trebuie să dai pentru trasul clopotului sau pentru folosirea toaletei

Românii trebuie să pregătească sume mari de bani înainte de a merge la cimitirul din Sibiu, informează antena3.ro. Folosirea toaletei sau trasul clopotului sunt câteva dintre facilitățile care vor fi taxate.

Ce trebuie să plătești în cimitirul din Sibiu

Primăria din Sibiu vrea să impună mai multe taxe pentru români. Modificările au fost prezentate într-un proiect lansat în dezbatere publică. Dacă propunerea trece de votul consilierilor, românii vor ajunge să plătească 470 de lei pentru săparea unei gropi de mormânt.

Totodată, curățarea mormântului ar urma să coste 120 de lei, iar igienizarea unui cavou 70 de lei. Pentru a merge la toaleta din cimitirul din Sibiu, românii trebuie să plătească 1 leu. Trasul clopotului va costa 2 lei, iar accesul cu autoturismul în cimitirul din Sibiu impune o taxă de 3 lei.

Te-ar putea interesa și: Povara taxelor apasă greu pe umerii angajatului român: muncește șase luni pentru a achita taxele pe salariu la stat pentru un an

Proiectul pus în dezbatere publică arată că se majorează chiar și amenzile: persoanele care execută construcții funerare fără obținerea unui aviz de la primărie vor fi sancționate cu sume cuprinse între 2.000 și 2.500 de lei. De asemenea, propunerea stabilește o taxă de 310 lei pentru concesionarea unui loc de mormânt.

„Constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiuni, si se sancţionează după cum urmează, următoarele fapte săvârşite în incinta Cimitirului Municipal Sibiu:

– cu amendă cuprinsă între 2000 lei şi 2500 lei: (o) executarea de construcţii funerare fără obţinerea dreptului de lucru în Cimitir din partea Comisiei de acordare a dreptului de lucru; (p) continuarea efectuării lucrărilor de construcţii funerare după retragerea dreptului de lucru în Cimitir”, transmit autoritățile.

Românii care vor să-și rezerve un loc de veci pentru 25 de ani din timpul vieții trebuie să scoată din buzunare 1.000 de lei. Multe persoane au reacționat în mediul online în fața acestei propuneri și au spus că taxele sunt absurde. Mai mult decât atât, oamenii au semnalat că cimitirul din Sibiu devine o societate comercială.

Cimitir Sibiu
Cimitir Sibiu

„Prelungirea concesionării cu încă 25 de ani costă 660 de lei, iar pentru înhumare, respectiv săparea gropii se va solicita 470 de lei”, adaugă sursa citată.

Proiectul este pus în dezbatere publică până pe data de 24 iulie. Autoritățile au transmis că persoanele interesate pot depune în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul.

„Persoanele fizice sau juridice interesate pot depune în scris, până la data de 24 iulie 2023, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare cu privire la Proiectul de hotărâre”, au transmis autoritățile.

Iată lista completă a taxelor propuse în cimitirul din Sibiu:

Citește și despre: Proprietarii de SUV-uri vor plăti taxe de parcare mai mari! Orașul care a impus această măsură pentru a combate „auto-bezitatea”