- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noile taxe de pe litoralul românesc. Cât vor plăti în 2024 turiștii care aleg Eforie, Mangalia sau Saturn

11 Apr, 10:08 • Fundeanu Madalina
Vești neplăcute pentru cei care ajung la mare în acest an. Se introduc noi taxe pe litoralul românesc!
Noile taxe de pe litoralul românesc. Cât vor plăti în 2024 turiștii care aleg Eforie, Mangalia sau Saturn

Sezonul estival din acest an aduce și vești mai puțin plăcute pentru cei care își planifică vacanțele la mare. Turiștii care merg pe litoralul românesc vor avea de plătit o taxă, conform Antena 3 CNN.

Taxe noi pentru organizatorii de evenimente

Organizatorii de evenimente de la malul mării vor avea de plătit taxe noi în acest an. Pe fondul unei creșteri masive a numărului de evenimente organizate pe litoralul românesc, cum ar fi concerte, festivaluri sau competiții sportive, Apele Române au anunțat introducerea unei noi taxe pentru evenimentele organizate pe plajă.

Prin urmare, un organizator de evenimente care va închiria 6.000 mp de plajă va avea de achitat o taxă de peste 12.000 lei pe zi.

Taxe pentru turiștii care aleg să-și petreacă concediul pe litoralul românesc

Mai mult de atât, și pentru turiști se aplică taxe încă din anul precedent, iar acestea variază în funcție de primărie.

De exemplu, pentru stațiunile din subordinea Primăriei Mangalia, Saturn, Venus, Cap-Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp, taxa este de 5 lei pe zi.

În Eforie Nord, turiștii plătesc 3 lei de persoană/zi.

În Constanța și Mamaia, deocamdată NU se percepe o taxă de la turiști.

Ai mai putea citi și: Concerte și evenimente colosale în minivacanța de 1 mai și Paște. Iată locurile în care te poți distra la maxim pe litoral

Litoral
Litoral

Reguli noi pe plajele din Grecia

În fiecare an, românii ajung în stațiunile de pe litoralul grecesc. Din 2024, însă, aceștia vor avea parte de noi reguli pe plajele din Grecia.

Chiar din această vară, autoritățile elene doresc să dea un nou aspect plajelor. Au introdus noi reguli care prevăd clar ce anume le este interzis turiștilor. Potrivit noii legislații, doar 30% din suprafața fiecărei plaje va mai putea fi ocupată de șezlonguri. Cel puțin 70% din suprafața plajelor trebuie să fie libere de șezlonguri, iar turiștii care vor să stea la soare pe propriul prosop vor avea gratuitate. În plus, în ariile naturale protejate procentul va fi de 85%.

Aceste măsuri au fost luate după ce, anul trecut, mai mulți localnici s-au plâns că nu mai au loc la malul mării din cauza șezlongurilor turiștilor. Premierul Kyriakos Mitsotakis a anunțat noile reguli de pe plajele grecești, sperând că aspectul litoralului din țara sa va fi diferit de cum a fost până acum.

Vezi mai multe știri: Vacanţe 2024. Cererea pentru croaziere a revenit şi a depăşit nivelul de dinainte de pandemie