- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noile toalete publice inteligente costă cât un apartament! De ce o astfel de investiție. „Foarte scumpe pentru situația în care este țara noastră”

22 Mar, 23:09 • Constantin Cristina
Toaletele publice inteligente din Brașov costă cât un apartament, deși oficialii se laudă că le-au luat la un preț mult mai mic, spre deosebire de cei din Cluj-Napoca. Ce beneficii au noile achiziții și de ce au costat atât de mult.
Noile toalete publice inteligente costă cât un apartament! De ce o astfel de investiție. „Foarte scumpe pentru situația în care este țara noastră”

Primăria Brașov a achiziționat șase toalete publice inteligente la prețul unui apartament, dar nu vor să recunoască cât au dat pe ele și spun că au dat mult mai puțin spre deosebire de Cluj-Napoca, a relatat Antena 3 CNN.

Citește și: Noi sortimente pentru înghețată în Brașov: bere, pălincă sau vin. „Mi-a spus chiar astăzi un domn că el renunță la o bere pentru înghețată”

Patru dintre toaletele publice inteligente au fost deja montate și vor putea fi utilizate. Achizițiile publice au ceva foarte special, acestea se curăță singure, dar ceva mult mai interesant este că dețin comenzi vocale și au senzori de hârtie igienică și săpun lichid.

Costurile toaletelor publice inteligente

Prețurile unor astfel de toalete ajung la aproximativ 50.000 de euro, aproape cât un apartament.

„Nu-i prea rea, dar am auzit că-s cam prea scumpe. Să vedem cât ne ține, că noi nu suntem oameni să păstrăm niște lucruri bun”, a declarat un cetățean.

„Foarte scumpe pentru situația care este la ora actuală în țara noastră”, a mai declarat un cetățean.

toalete publice inteligente în Brașov
toalete publice inteligente în Brașov

Oficialii au spus faptul că orașul avea nevoie de o astfel de achiziție, deoarece Brașovul este o zonă destul de circulată și vizitată de cei mai mulți turiști.

„Vorbim de un oraș dezvoltat, cum este Brașovul și în același timp un oraș turistic.Tocmai de aceea locurile alese sunt locuri intens circulate, locuri în care vin turiștii și locuri în care ies cetățenii. Este un preț la nivelul pieței, nu doar din România, este la nivelul pieței la nivel european”, a declarat Sorin Toarcea – purtător de cuvânt Primăria Brașov.

Următoarea achiziție a altor opt toalete se așteaptă să fie gata până la finalul anului curent.

Alte articole: Prima ediție a festivalui Massif din Poiana Brașov a atras peste 4,2 milioane de euro