- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Normele de aplicare pentru legea pensiilor, gata până la finalul lui februarie. Când va fi definitivată legea salarizării

30 Jan, 20:40 • Cornel Ghimeșan
Potrivit informațiilor furnizate de surse guvernamentale, se estimează că legea salarizării va fi complet finalizată în luna septembrie. Cu toate acestea, se așteaptă încă o discuție cu Ministerul Educației înainte de finalizarea acesteia.
Normele de aplicare pentru legea pensiilor, gata până la finalul lui februarie. Când va fi definitivată legea salarizării

Normele de aplicare pentru legea pensiilor, gata până la finalul lui februarie. În ceea ce privește legea pensiilor, sursele Economedia au indicat că normele de aplicare sunt pregătite și se efectuează ultimele verificări. Acestea sunt planificate să fie făcute publice până la finalul lunii februarie.

„Lucrăm la legea salarizării, în mare măsură partea de dialog social, ministere, sindicate, a fost făcută, doar cu cei din educaţie nu ne-am întâlnit de când am început eu mandatul, strict pe legea salarizării. Au avut o negociere înainte de venirea mea la minister, întenţionez să mă întâlnesc cu aceştia săptămâna viitoare. Ne vom apuca să populăm familiile ocupaţionale cu coeficienţii, să avem o aşezare a acestora”, a spus ministrul Muncii, Sorina Bucura Oprescu.

Citeşte şi: Avertisment privind posibila dublare a preţului la gaze în România. Soluţiile propuse pentru protejarea consumatorilor

Referitor la discuțiile cu Fondul Monetar Internațional (FMI), sursele au comunicat că instituția nu a oferit recomandări specifice în această etapă. Este de așteptat ca aceste actualizări să aducă claritate cu privire la reglementările salarizării și pensiilor, având un impact semnificativ asupra sectorului financiar și al impozitelor.

Normele de aplicare pentru legea pensiilor, gata până la finalul lui februarie

„Acum lucrăm la finalizarea normelor de aplicare a legii 363/2023 care presupune recalcularea tuturor pensiilor românilor și insist pe acest aspect. Cu toate că avem peste o lună de când a fost publicată noua lege, încă sunt întrebată de unii români dacă și pensia dânșilor va fi recalculată. Da, dragii noștri, fiecare pensie va fi recalculată. Dumneavoastră nu veți fi puși pe drumuri pentru asta. Avem pe deoparte un plin proces început deja la colegii noștri de la casele teritoriale de pensii de digitalizare și digitizare a dosarelor de pensie, astfel încât pe de o parte, toate dosarele să fie reevaluate, toate informațiile pensionarilor să fie în sistem, toate acestea să fie scanate și să avem o bază de date electronică”, a mai spus Simona Bucura Oprescu.

Citeşte şi: Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, anunţă noi creşteri salariale după majorarea de 5%: „Vor exista majorări, în acord cu ce permite bugetul”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult