- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noua lege a pensiilor aduce modificări severe românilor! Aceștia sunt obligați să plătească, din nou, un comision!

01 Nov, 22:33 • Oprea Alina
Noua lege a pensiilor, care se află în dezbatere publică, aduce modificări drastice cetățenilor români, astfel că aceștia vor fi nevoiți, din nou, să plătească un comision din contribuțiile Pilonului II! Acesta s-ar ridica la circa 3 milioane de euro pe an!
Noua lege a pensiilor aduce modificări severe românilor! Aceștia sunt obligați să plătească, din nou, un comision!

Aceste modificări sunt aduse la cunoștință, în contextul Noii Legi a Pensiilor, iar toți administratorii fondurilor de pensii private vor fi obligațo să plătească, din nou, un comision din contribuțiile Pilonuloui II. Acest comision a fost reintrodus, iar acesta va fi plătit în mod integral din bugetele administratorilor de fonduri de pensii private.

Citește mai multe despre: Decizie nouă în Parlament! Neplata pensiei alimentare devine infracțiune penală, chiar dacă a fost stabilită prin act notarial

Tot mai multe modificări aduse la Noua Lege a Pensiilor!

Acest proiect de lege aduce tot mai multe modificări, iar acesta mai prevede fapătul că cei șapte administratori de fonduri private de pensii din România vor fi nevoiț să plătească un comision cu un procent de 0,01% din contribuțiile virate lunar la fondurile de pensii. Totuși, acest comision va fi suportat nu din contribuțiile propriu-zise, ci din bugetele administratorilor de pensii. Acestea s-ar ridica la, aproximativ, trei milioane de euro anual.

„Veniturile bugetului asigurărilor sociale de stat provin din: […] c) Comisionul achitat CNPP de către administratorii fondurilor de pensii administrate privat, datorat pentru operațiunile administrative și financiare efectuate, conform prevederilor art. 43^1 și art. 44 din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicată, cu modificările și completările ulterioare. […]

Modificări pentru Noua Lege a Pensiilor
Modificări pentru Noua Lege a Pensiilor

Comisionul […] reprezintă o cotă procentuală de 0,1% aplicată lunar asupra sumei totale ce face obiectul operațiunii financiare efectuată pentru fiecare fond de pensii administrat privat. Comisionul […] se suportă din veniturile administratorilor, așa cum sunt prevăzute la art. 85 din Legea nr. 411/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și se achită în termen de 5 zile de la primirea contribuțiilor conform art. 35 alin. (4), dar nu mai târziu de data de 25 a lunii.”, arată proiectul de lege, conform celor comunicate de Economedia.

Se aduce la cunoștință faptul că administratorii de fonduri de pensii trebuie să plătească un comision unic de administrare. Guvernul a anulat comisionul din contribuții în luna decembrie a anului 2022, acesta fiind introdus la începutul anului 2019, mai exact pe data de 1 ianuarie 2019, prin faimoasa „ordonanță a lăcomiei”, OUG 114 din 2018, însă la momentul respectiv era plătit propriu-zis din contribuțiile care erau virate de beneficiarii de pensii prvate, nu din bugetul administratorilor.

Citește mai multe despre: Data limită până la care poți să depui acest document dacă vrei să primești pensie! Fără el banii nu vor mai ajunge la tine