- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noua metodă de ocolire a radarelor care a devenit celebră în rândul șoferilor. Dacă ești prins, plătești mai mult decât pentru amenda de viteză

21 Jan, 11:29 • Bocioacă Bianca
Cea mai nouă tehnică de ocolire a radarelor. Cu această ocazie, Direcția Generală de Trafic (DGT) din Spania monitorizează deja o nouă abatere care a devenit virală în ultimele zile.
Noua metodă de ocolire a radarelor care a devenit celebră în rândul șoferilor. Dacă ești prins, plătești mai mult decât pentru amenda de viteză

Cea mai nouă metodă de ocolire a radarelor. Ingeniozitatea șoferilor de a evita amenzile, în special cele care au legătură cu viteza, pe tronsoane controlate cu radar, nu are nicio graniță. Nu ar fi de mirare dacă aceasă metodă nouă va începe să fie văzută pe drumurile din toată Europa, scrie lasexta.com.

Citește și: Cu câţi kilometri/oră se poate încălca viteza legală fără să fii amendat

Noua metodă de ocolire a radarelor

Tehnica este foarte grea de identificat de către poliție, deoarece necesită o examinare detaliată foarte de aproape a plăcuțelor de înmatriculare. Practic, șoferii au autocolante în forma numerelor și literelor de pe plăcuța de înmatriculare, exact de aceeași dimensiune, și lipesc peste numere un autocolant care este insesizabil dacă nu este examinat.

Chiar dacă autocolantul nu are niciun efect aparent la prima vedere, adevărul este că materialul acestuia reflectă lumina atunci când este privit printr-un obiectiv radae, făcând numărul să dispară în camerele de luat vederi atunci când se face fotografia.

Citește și: Codul Rutier se schimbă! Țoți șoferii, pietonii și bicicliștii trebuie să știe asta!

Dacă acest tratament este aplicat doar unui singur număr sau chiar 2 numere, va apărea că disparițai numărului este o reflectare accidentală în fotografia radar. Astfel, identificarea corectă a vehiculului devine imposibilă.

Această procedură este considerată o infracțiune gravă în Spania, cu amenzi de 200 de euro pentru șoferi. Dacă s-ar schimba chiar și numerele sau literele plăcuței de înmatriculare, ar fi vorba de falsificare de documente, care vine cu amenzi de 6.000 de euro și până la 3 ani de închisoare.