- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noul Guvern are planuri pentru prețurile la alimente. Marcel Ciolacu: „Asta vrem să facem imediat”

15 Jun, 21:39 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu face noi promisiuni. Premierul României vrea să reducă inflația și să scadă prețurile pentru alimentele de bază.
Noul Guvern are planuri pentru prețurile la alimente. Marcel Ciolacu: „Asta vrem să facem imediat”

Marcel Ciolacu are planuri mari pentru prețurile la alimente. Premierul României a declarat într-o conferință de presă susținută astăzi, după jurământul de învestire, susținut în fața președintelui Klaus Iohannis, că are în plan să reducă prețurile la alimentele de bază, astfel, mai multe măsuri se vor aplica încă de săptămâna viitoare.

Marcel Ciolacu, planuri pentru prețurile alimentelor de bază

Marcel Ciolacu a dat verdictul: rezultatele unei bune guvernări se văd în reducerea inflației. Premierul României a declarat că, încă de săptămâna viitoare, noul Guvern va acționa pentru a reduce prețurile la alimentele de bază de pe rafturile magazinelor. Liderul PSD a precizat că există și alte măsuri care vor fi aplicate în viitorul apropiat, tocmai pentru a susține domeniile care fac diferența pentru oameni, cu referire la construcții, energie și agricultură.

Citește și despre următorul subiect: Marcel Ciolacu pune piciorul în prag! Premierul României „Statul român nu mai poate plăti doar pentru ca bugetarii să vină la birou”

„Însă, primul și cel mai concret rezultat al unei guvernări bune este ca inflația să scadă. Oamenii să simtă asta în prețul unor produse de bază. Asta vrem să facem imediat și să acționăm încă de săptămâna viitoare.

Alături de acest demers, avem alte măsuri țintite pentru a susține agricultura, construcțiile și energia. Din punctul meu de vedere, sunt domeniile care fac diferența pentru oameni”, afirmă Ciolacu.

În continuare, Marcel Ciolacu a afirmat că există anumite măsuri pe care noul Guvern vrea să le aplice cât mai urgent. Una dintre ele se referă la reducerea prețurilor la alimentele de bază.

 „Am dat colegilor mei primele drafturi de ordonanțe pe care vrem să le citim în următoarea ședință de Guvern, ca să putem să le aplicăm cât mai urgent.

Este vorba despre reducerea prețurilor la alimentele de bază, sprijinirea procesării de alimente, schema de susținere a industriei materialelor de construcții, plus introducerea energiei verzi în firmele agricole”, spune spune el.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

În urmă cu puțin timp, Marcel Ciolacu a prezentat noul program de guvernare. El a precizat că românii cer o schimbare majoră, tocmai din acest motiv, noua guvernare va fi despre reforme și economie. Astfel, liderul PSD a punctat că nu este suficient să fie protejate categoriile vulnerabile, tocmai pentru că trebuie să fie identificate soluții și pentru reducerea polarizării sociale.

„Românii ne cer o schimbare majoră şi curajoasă de ritm şi mai ales de viziune. De aceea Educația trebuie să devină un pilon real al societății românești. Pe scurt, acestă guvernare este despre reforme şi economie. Este nevoie de un nou model economic şi social. Nu mai putem aştepta stimularea producţiei şi a locurilor de muncă doar când decid regulile de piaţă Piaţa ne-a arătat în criză că nu produce eficiență, ci specula.

Nu este de ajuns să protejăm categoriile vulnerabile trebuie să găsim soluţii şi un program naţional de reducere a polarizării sociale. Trebuie să avem curajul să ne propunem mai mult. Românii vor să vadă mai multa muncă seriozitate şi coerență don partea celor care administrează ţara şi mai ales să vadă reformele promise şi rezultate primise. Eu asta vreau împreună cu colegii mei pentru acestă ţară”, spune Ciolacu.

În continuare, el a punctat cele 5 mari obiective pe care le are pentru România. Iată care sunt acestea:

  1. „Rezolvarea odată pentru totdeauna a problemei pensiilor speciale și adoptarea noii legi privind salarizarea unitară;
  2. Stoparea creșterii prețurilor și refacerea puterii de cumpărare;
  3. Dezvoltarea sistemelor publice de Educație și Sănătate – principalul argument pentru a-i convinge pe românii plecați să se întoarcă în țară;
  4. Patriotism economic – dezvoltare economică prin creșterea producției naționale, atragerea de bani europeni și alocări bugetare;
  5. Crearea de locuri de muncă mai multe și mai bine plătite. Avem mult de muncă în următorul an și jumătate! Trebuie să avem o creștere economică de peste 3% pe an. Trebuie să ducem inflația la sub 8% până la final de an. Și să reducem dependența de import! Pentru a atinge toate aceste obiective, prima noastră luptă va fi cu prețurile și cu specula. În acest sens, avem pregătit un program îndrăzneț și coerent prin care vizăm stoparea creșterii prețurilor la principalele alimente de bază. Planul nostru implică – în ponderi diferite – toți actorii importanți, de la producători la distribuitori și, în final, la marile lanțuri de magazine. Atât producătorul român, cât și consumatorul final trebuie să aibă garanția că obțin un preț decent pentru produse de bună calitate”, declară reprezentantul.

Vezi și: Vouchere de vacanță pentru o nouă categorie de bugetari. Guvernanții vor să diminueze riscul unor noi greve