- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noul ministru al Economiei a dat verdictul! Românii vor încasa un salariu de cel puțin 500 de euro în fiecare lună. „Ținta este realizabilă”

15 Jun, 22:22 • Lupu Alexandra
Vești bune pentru români. Radu Oprea a confirmat că salariile vor crește considerabil până la începutul anului 2025.
Noul ministru al Economiei a dat verdictul! Românii vor încasa un salariu de cel puțin 500 de euro în fiecare lună. „Ținta este realizabilă”

Radu Oprea a declarat în această seară, 15 iunie, că românii ar putea ajunge la un salariu minim net de 500 de euro, informează ziare.com. Noul ministru al Economiei a dat verdictul: ținta este realizabilă.

Salariu de cel puțin 500 de euro pentru români

Radu Oprea aduce vestea momentului pentru români. Toți oamenii ar putea ajunge să câștige salarii de cel puțin 500 de euro pe lună. Noul ministru al Economiei a dat verdictul: ținta din Programul de guvernare este realizabilă. Conform declarațiilor acestuia, totul s-ar întâmpla până la începutul anului 2025.

Citește și: Sindicaliștii din MAI, revoltați pe noul program de guvernare „Se pare că salariile personalului din MAI nu reprezintă nicio prioritate, inechităţile salariale continuă să fie un deziderat”

„Ţinta este ca fiecare salariat din România să aibă net minim 500 de euro, salariul mediu 1.000 de euro, până la începutul anului 2025”, a afirmat ministrul Economiei, la finalul primei şedinţe a Guverului Ciolacu.

El a precizat că, de fiecare dată când s-a discutat despre creșterea salariului minim, principala grijă a fost dacă IMM-urile ar putea face față. Ministrul a spus, din acest punct de vedere, că timpul a arătat că da. Mai mult decât atât, Radu Oprea a ținut să precizeze că toți indicatorii economici au înregistrat o creștere.

„Mediul antreprenorial ştie astăzi foarte bine că reţinerea forţei de muncă calificate în România este una dintre marile provocări pe care le au în faţă şi creşterea salariului minim pe economie este una dintre variante”, declară Radu Oprea.

Salariu
Salariu

Noul Guvern aduce promisiuni după promisiuni. În cadrul unui document oficial, publicat în urmă cu puțin timp, Marcel Ciolacu susținea că una dintre țintele pe care vrea să le atingă se referă la salarii de cel puțin 500 de euro până la data de 1 ianuarie 2023. Totodată, începând cu data de 1 ianuarie 2025, Guvernul și-a propus să le ofere românilor salarii de cel puțin 1.000 de euro net.

„ȚINTE SOCIALE DE ATINS PÂNĂ ÎN DECEMBRIE 2024

La 1 ianuarie 2025, niciun salariat cu normă întreagă și cu un copil în întreținere nu va câștiga mai puțin de 500 euro net lunar.

La 1 ianuarie 2025, niciun tânăr cu vârsta < 26 de ani, angajat cu normă întreagă în România, nu va câștiga mai puțin de 500 euro net lunar.

La 1 ianuarie 2025, peste 1,5 milioane de contracte individuale de muncă vor fi remunerate cu peste 1.000 euro net.

La 1 ianuarie 2025, câștigul salarial mediu net în România va depăși 1.000 euro net.

Reducerea decalajelor regionale cu 15% până la sfârșitul anului 2024.

Peste 1,2 milioane de români scoși din starea de deprivare materială și socială severă”, conform documentului oficial.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Care este cel mai căutat job din România. Salariile sunt colosale, însă foarte puțini fac față condițiilor de lucru