- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Care este cel mai căutat job din România. Salariile sunt colosale, însă foarte puțini fac față condițiilor de lucru

14 Jun, 22:21 • Constantin Cristina
Cel mai căutat job din România. Angajatorii pun la bătaie salarii urișe, dar puțini fac față condițiilor de lucru.
Care este cel mai căutat job din România. Salariile sunt colosale, însă foarte puțini fac față condițiilor de lucru

Care este cel mai căutat job din România și ce salarii oferă patronii. Puțini oameni, însă, fac față cerințelor de lucru, a precizat zf.ro. Piața muncii din țară nu este avantajoasă pentru români, din cauza salariilor oferite. Așa că, un loc de muncă a devenit unul dintre cele mai „vânate” de români, deoarece pune la bătaie salarii mari, însă, din păcate, prea puțini pot face față cerințelor în acest domeniu, din cauza lipsei experienței.

Citește și: Aparatul electrocasnic pe care îl foloseşti greşit. Cum îţi poate creşte cu până la 400 de lei facturile la apă şi curent

Care este cel mai căutat job din România. Salariile sunt colosale, însă foarte puțini fac față condițiilor de lucru

Meseria de energetician este cea mai bine plătită, însă se confruntă cu o lipsă de personal, deoarece se găsesc din ce în ce mai puțini oameni care să fie pricepuți pe această ramură.

„Găsim din ce în ce mai greu personal, am dezvoltat propria structură care dezvoltă personal, Academia Adrem, avem o direcţie care găseşte personal, îl dezvoltă, atât la nivelul tehnicienilor, cât şi a specialiştilor cu studii superioare. Este o luptă continuă şi una din preocupările majore pe care le-am făcut ca CEO”, explică Corneliu Bodea, președintele Centrului Român al Energiei.

job, energetician
job, energetician

În acest moment se caută 30.000 de oameni pentru un astfel de loc de muncă, care să se ocupe de toate eolienele, solarele și centralele nucleare, până în 2030, anul pentru care România și-a propus să ajungă la un procent de 34% surse de energie regenerabilă.

„Prin planul naţional integrat în domeniul energiei şi schimbărilor climatice ne-am asumat ca şi surse de energie regenerabilă aproximativ 30,7%, dar printr-o reanaliză vom ajunge la 34. Dimensiunea de eficienţă energetică ocupă un rol important în plan naţional.

Nu numai că asigură o siguranţă energetică, dar şi o tranziţie către o energie mai curată, mai verde, o energie a viitorului. Europa şi-a asumat ca până în anul 2050 să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic, iar până în anul 2030 ne-am asumat să reducem emisiile de gaze cu 55%”, a declarat Casian Nițulescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, în cadrul conferinței ”Energy Efficiency for Sustainble Business, în luna martie.

Alte articole: Nu au încotro! Peste jumătate dintre angajatori recurg la majorarea salariilor pentru a nu-și pierde personalul