- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Numărul angajaților care lucrează în sistem remote este în scădere în 2023. Adrian Dinu, fondator Creasoft: „Nu există loc pentru toți angajații”

27 Mar, 15:28 • Bocioacă Bianca
Adrian Dinu, fondatorul Creasoft, spune că numărul angajaților care lucrează în sistem remote a scăzut anul acesta, dar nu semnificativ.
Numărul angajaților care lucrează în sistem remote este în scădere în 2023. Adrian Dinu, fondator Creasoft: „Nu există loc pentru toți angajații”

Adrian Dinu, fondatorul Creasoft, producător și dezvoltator de sisteme electronice și software de control și monitorizare personalizat, a vorbit în cadrul conferinței ZF HR Trends despre situația angajaților care lucrează în sistem remote. Mulți dintre aceștia nu pot lucra integral de la birou deoarece majoritatea companiilor și-au redus spațiul, ceea ce înseamnă că nu există suficient loc pentru tot personalul.

Numărul celor care lucrează remote e în scădere

„Remote-ul a scăzut, dar nu dramatic, mai sunt companii în zona asigurărilor care se mulţumesc cu o zi pe săptămână, dar în rest, companiile au crescut la 2-3 zile pe săptămână. La companiile de servicii, cam toată lumea şi-a diminuat spaţiul, dacă ar trebui să vină toată lumea la serviciu, nu ar avea unde să stea”, 

a declarat Adrian Dinu, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Numărul locurilor de muncă remote a scăzut cu 50%. Angajaţii revin la birou în 2023

Creafost este o companie care are în portofoliu 500 de companii care adună aproximativ 33.000 de angajați. Clienții săi au înregistrat o creștere de 10% a numărului de angajajați în 2022, ceea ce, potrivit lui Adrian Dinu, arată că angajările nu au stagnat.

„Am verificat pe un portofoliu de 500 de clienţi, circa 33.000 de angajaţi, care a fost evoluţia angajaţilor adăugaţi şi a celor retraşi anul trecut şi anul acesta. Anul trecut, a existat o creştere a numărului de angajaţi de 10%, iar anul acesta, doar un avans de 3,2%. A fost o creştere clară, nu mi se pare a stagnare a angajărilor.

Este o presiune  pe salarii, toţi angajaţii mei se aşteaptă să le acopăr creşterea inflaţiei prin majorarea salarială, acolo unde se poate, mai dăm. Acolo unde există poziţii cheie, dăm chiar mai mult, am observat şi tendinţa aceasta ca oamenii îşi caută, mai ales cei tineri, dar nu pleacă oricum, se uită să câştige mai mult, să muncească mai puţin şi să înveţe ceva interesant.

Citește și: Angajări 2023. Se caută masiv IT-işti, 10.000 de anunţuri în nici două luni. Munca remote atrage cel mai mult

Ca să acopăr necesarul de angajaţi de IT, am seniori foarte buni şi juniori Acum, am reuşit să înscriu aproape zece studenţi de automatică, anul 2 spre 3, pe care companiile de IT nu îi iau, noi îi luăm de pe acum, pentru că apoi nu îi mai prindem.”, a mai declarat acesta.