- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O companie de stat face angajări! Cum poți obține salarii de zeci de mii de lei

03 Feb, 17:37 • Bumbeneci Diana
Se fac angajări în România la o companie gigant. Salariile ajung și la 10.000 de lei.
O companie de stat face angajări! Cum poți obține salarii de zeci de mii de lei

Vești bune pentru românii care sunt în căutarea unui loc de muncă bun. O companie de stat din România angajează câteva sute de oameni, iar venitul lunar ar putea ajunge la 2.000 de euro.

Angajări pe salarii mari pentru români

Consiliul de Supraveghere de la Hidroelectrica a aprobat solicitarea conducerii companiei de stat de a mări organigrama cu încă 280 de posturi. Din numărul total, se pare că 180 sunt la sediul din București, acolo unde se află și conducerea executivă a societății de stat.

Citește și: Ministrul Finanțelor promite schimbarea salariului minim. „Salariul minim va crește, cu siguranță, din nou!”

Angajări la Hidroelectrica. foto: sugestivă/sursa: pexels.com
Angajări la Hidroelectrica. foto: sugestivă/sursa: pexels.com

În afară de ocuparea forței de muncă, la sediul central din București ar urma să se realizeze și transferuri din sucursale. În acest sens, aici ar ajunge să lucreze 726 de persoane față de 397 în acest moment, un număr extrem de mare față de anii anteriori.

Angajări se mai fac și la departamentul de furnizare a energiei pentru clienții casnici. Lista de angajări propuse mai cuprinde zeci de posturi de șefi servicii, experți, economiști, ingineri și chiar juriști.

Cele 280 de posturi create costă 50,9 milioane de lei anual sau 10 milioane de euro. Mai exact, este vorba despre aproximativ 190.000 lei pe și 3.400 euro pe lună. Mai mult, la un cost de 3.400 de euro pentru un loc de muncă, sumă în care sunt incluse și taxele, salariul mediu net este de 2.000 de euro pentru fiecare nou angajat.

Purtătorul de cuvânt al Hidroelectrica, Bogdan Buciu, a vorbit despre această situație și a explicat că angajările sunt extrem de utile pentru că Hidroelectrica are probleme cu serviciul de distribuție a energiei către populație. Rămâne de văzut însă dacă se vor ocupa toate posturile, sau nu.

Te mai poate interesa: Ce salariu are un peisagist în România. Incredibil cât câștigă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult