- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Finanțelor promite schimbarea salariului minim. „Salariul minim va crește, cu siguranță, din nou!”

31 Jan, 22:33 • Bumbeneci Diana
Vești bune pentru români. Salariul minim pe economie ar putea crește din nou. Ministrul Finanțelor anunță când va avea loc schimbarea.
Ministrul Finanțelor promite schimbarea salariului minim. „Salariul minim va crește, cu siguranță, din nou!”

Salariul minim crește de la 1 ianuarie 2024, susține ministrul de Finanțe, Adrian Câciu. Veniturile românilor ar putea crește din 2024 din nou, însă totul ține de câțiva factori importanți. Declarațiile ministrului au fost făcute chiar în această seară, la Antena3.

Salariul românilor crește din nou

„Salariul minim va crește, cu siguranță, din nou!”, susține ministrul de Finanțe.

În acest context, ministrul Câciu a explicat că PSD lucrează la programul de guvernare cu care va veni Marcel Ciolacu atunci când va prelua funcția de premier. Sunt multe promisiuni în ceea ce privește programul, iar românii pot doar să spere.

Pe lista măsurilor vehiculate se află eliminarea TVA pentru alimentele de bază și impozite mai mari pentru companii. Momentan, niciuna dintre măsuri nu a fost confirmată oficial că a fost aprobată, totul fiind la stadiul de dezbatere.

„Ceea ce noi ne dorim este să creștem aceste deziderate. Să creștem veniturile oamenilor! Am spus că anul 2023 este un an de recuperare, astfel încât toată lumea să ajungă să nu mai aibă o lipsă de venituri din cauza inflației”, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Te poate interesa informația zilei: Ouăle riscă să devină produse de lux în România! „Preţul ar fi influenţat de gripa aviară”

salariu
salariu

„Salariul minim pe economie (n.red.) cu siguranță va crește de la 1 ianuarie 2024. Ceea ce vrem noi să găsim este parteneriatul cu mediul de afaceri astfel încât acest salariu minim să crească amplu, cel puțin cum a crescut de la 1 ianuarie 2023. Pe brut aproape 500 de lei, pe net mai mult de 300 de lei”, a mai spus Câciu.

Ministrul a mai fost întrebat și dacă cei 4.000 de lei reprezintă o variantă pentru salariul minim. Adrian Câciu a răspuns imediat, spunând că ”o să vedem cum rezultă și din dialog, și din analizele pe care le facem, și din ceea ce înseamnă, de fapt, dezbaterea din coaliție”.

Cât despre noile majorări de venituri în 2024, Adrian Câciu le promite tuturor românilor că fiecare schimbare ce va urma depinde de modul în care economia performează sau se manifestă în primul semestru și în funcție de spațiul fiscal. Cu toate acestea, el este destul de încrezător că lucrurile se vor îmbunătăți considerabil și că se vor putea oferi bani mai mulți românilor.

„Dacă nu avem elemente de hazard, cum au fost în 2022 când a început războiul din Ucraina, evident că vom găsi câteva soluții. Trebuie să vedem cum merge economia în primul semestru”, a spus Câciu.

Potrivit ministrului, de aceleași condiții depinde și creșterea pensiilor.

„Tot ceea ce ține de noi pentru a crește veniturile românilor, se va face”, a conchis  ministrul Adrian Câciu, potrivit sursei citate anterior.

Ai mai putea citi: MADR pregătește un nou sprijin pentru români! Vor fi acordate sume de bani pentru despăgubiri

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult