- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O italiancă s-a mutat definitiv în România, după ce s-a îndrăgostit de limba noastră. Daria a descoperit „la dolce vita” la București: „Pot să văd spre exemplu unde a locuit Mihai Eminescu”

31 Oct, 18:57 • Bocioacă Bianca
Daria Barcehri a dat Italia pe România. S-a mutat definitiv aici după ce s-a îndrăgostit de limba noastră din greșeală. Trăiește la București, citește poezie și istorie românească, predă italiana și nu simte nevoie să se ăntoarcă în țara noastră.
O italiancă s-a mutat definitiv în România, după ce s-a îndrăgostit de limba noastră. Daria a descoperit „la dolce vita” la București: „Pot să văd spre exemplu unde a locuit Mihai Eminescu”

În urmă cu nouă ani, Daria Barcheri se stabilea la București, după ce s-a îndrăgostit de România, lăsând în urmă locurile copilăriei.

Eu m-am nascut in Piove di Sacco, Padova, dar am crescut in Vali di Chiogia, Venezia, într-un mic sat, cu multe animale, pentru că ai mei aveau o mică fermă, lângă laguna din Venezia, un loc minunat unde toată lumea se duce des la pescuit”, a declarat Daria, potrivit Observator News.

Citește și: O româncă a dat lovitura în Italia cu ferma ei de animale: „Îți dau mai multă satisfacție decât oamenii”. Mihaela a fost premiată pentru afacerea ei:

Daria, italianca care s-a mutat definitiv în România

Absolventă de limbi străine în Italia, Daria s-a îndrăgostit de limba română în facultate, din greșeală.

Am început să studiez limba română din întâmplare pentru că greşisem sala la facultate, eu credeam că mergeam la sala de spaniolă, pe care îmi doream să o învăţ, iar mi-a deschis uşa profesorul de limba română ţi mi-a zis: intraţi, intraţi! Şi am zis: Dar nu ştiu dacă sunt în locul potrivit şi el a zis: Dar veniţi, intraţi, este frumos aici!”, a adăugat ea.

Italiana a intrat și nu a mai plecat. După terminarea facultății, a venit în România, să vadă locurile de unde a izvorât limba care a fermecat-o.

Că pot să văd spre exemplu unde a locuit Mihai Eminescu sau pictori celebri ca Stefan Luchian, adică eram curioasă fiindcă studiasem atât de mult despre România şi despre limba română şi literatura română”, mai spune Daria.

Citește și: Ai fi crezut că e posibil? O româncă candidează pentru funcția de primar în Las Vegas!

Daria Barcheri predă acum limba italiană la București, dar simte, vorbește și trăiește românește.

Am fost uimită de Bucureşti într-un sens pozitiv, mi-a placut faptul că era un oraş foarte dinamic şi am crezut că aici pot să găsesc uşor loc de muncă pentru că am vazut dinamismul acesta”, a declarat Daria.

Tânăra se bucură că nu a cedat prejudecăților din Italia despre români și România. Astfel a câștigat o nouă casă și foarte mulți prieteni.

De unde vine, ce religie are, ce limbă vorbeşte, asta nu este ceva ce mă influenteaza negativ. Lumea crede că în România nu e nimic, nici nu ştiu unde este pe hartă, că se vorbeşte limba latină, este păcat, este o ţară extraordinară, are multe de oferit. Sper ca într-o zi să văd foarte mulţi turişti în România”.