- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

O româncă a dat lovitura în Italia cu ferma ei de animale: „Îți dau mai multă satisfacție decât oamenii”. Mihaela a fost premiată pentru afacerea ei:

31 Oct, 10:32 • Alexe Raluca
Mihaela Dinică, o româncă în vârstă de 36 de ani, s-a stabilit în Monteriggioni, o localitate din provincia Siena, în urmă cu câțiva ani. Femeia a lucrat într-o fabrică, însă a decis să-și deschidă propria afacere, având acum o fermă prosperă de animale.
O româncă a dat lovitura în Italia cu ferma ei de animale: „Îți dau mai multă satisfacție decât oamenii”. Mihaela a fost premiată pentru afacerea ei:

O româncă a demonstrat că se poate să atingi succesul și în străinătate. Povestea Mihaelei Dinică relatată inițial de publicația italiană Il Fatto Quotidiano, a ajuns și în presa din Suedia ca exemplu de bune practici.

Citește și: El este italianul care a cumpărat toate terenurile intravilane din satul Labașinț, ce are doar 7 locuitori! Dezvoltatorul a declarat că are planuri mari pentru investiții în sute de case

Românca a dat lovitura în Italia cu ferma ei de animale

Mihaela Dinică s-a născut în România, însă a decis să se mute în Italia în urmă cu 20 de ani. După ce a lucrat mai mulți ani într-o fabrică, muncind încă de la 18 ani, românca a decis să înceapă o afacere pe cont propriu. A pus pe picioare o fermă după ce s-a încheiat izolarea din pandemia de Covid-19.

„Am început afacerea imediat ce s-a încheiat izolarea, cumpărând animalele și echipamentul, ajutată doar de familia mea”, a declarat Mihaela, adăugând că speră să fie un exemplu pentru oameni, în special pentru femei, potrivit Știri Diaspora.

Românca susține că principalul obstacol a fost cel de ordin financiar, sprijinul pentru astfel de afaceri fiind doar de la companiile mari. În prezent, ferma pe care a deschis-o Mihaela se întinde pe o suprafață de zece hectare și are peste 300 de animale, printre care 200 de găini, un cal, doi măgari, rațe, prepelițe și păuni.

Românca crește, de asemenea, Araucana, o rasă de pui originară din Chile, care depune ouă albastre. Numele acestei rase de pui provine de la poporul indigen Mapuche, care era cunoscut sub numele de Aruacani, un popor indian originar din centrul Chile și sudul Argentinei. Femeia le-a găsit pe internet și a mers personal pentru a obține câteva exemplare pentru a începe să le crească. Românca este singura care crește această rasă în regiunea sa. Ouăle sunt gustoase și „sărace în colesterol”.

„Să lucrezi printre animale este un lucru frumos. Animalele dau uneori mai multă dragoste și satisfacție decât oamenii”, a mai spus românca.

Pe viitor, Mihaela își dorește să colaboreze cu alți fermieri și are de gând să crească numărul de animale. De asemenea, intenționează să dezvolte un proiect de fermă educațională în care să implice școlile și instituțiile din zonă.

„Sunt convinsă că în următorii ani oamenii se vor întoarce la munca pământului ca în trecut. Iar numărul celor care vor face această alegere va crește și mai mult”, a mai adăugat românca.

Afacerea conaționalei noastre a fost desemnată câștigătoare a premiului Oscar Green 2022, promovat de Giovani Impresa Coldiretti Toscana, care onorează capacitatea de adaptare a noii generații de fermieri.

Citește și: Italia, în fruntea pieței europene a pastelor. Mai mult de 6 milioane de tone de paste făinoase au fost produse anul trecut în Europa