- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O mutare importantă are loc în 2023! Gigantul OMV Petrom a anunțat ce intenții are

03 Feb, 17:06 • Stefan Simion
OMV Petrom nu pierde timpul. Compania a anunțat ce intenții are pentru jumătatea lui 2023, după ce a declarat că refuză să plătească taxa de solidaritate.
O mutare importantă are loc în 2023! Gigantul OMV Petrom a anunțat ce intenții are

Cazul OMV Petrom nu mai este un mister pentru nimeni. Reacțiile nu au încetat să apară după ce giganta companie a refuzat să plătească taxa de solidaritate care i-a fost impusă. OMV Petrom și-a prezentat public intențiile pe care vrea să le pună în aplicare la jumătatea lui 2023, conform Bugetul.ro.

OMV Petrom pregătește o nouă mutare!

Compania menționată este una dintre cele mai importante. Acest lucru este ușor de identificat în baza cifrelor pe care le obține. În anul 2022, aceasta a avut un profit net în valoare de 10,3 miliarde de lei, conform datelor publicate de reprezentanți.

OMV Petrom pregătește o nouă mutare, după ce a refuzat să plătească taxa de solidaritate. Compania a anunțat public că va acorda un divident special pentru acționarii acesteia, însă valoarea nu a fost comunicată încă. Reprezentanții spun că această informație va fi anunțată cel târziu la jumătatea acestui an.

Valoarea dividentului pentru acționarii din 2022

A fost anunțată valoarea estimativă a dividentului acordat acționarilor OMV Petrom din anul 2022! Aproximată în urma rezultatelor preliminare pe care această companie le-a obținut în anul menționat, valoarea brută propusă este de 0,0375 lei pentru fiecare acțiune.

Citește și: Cazul OMV Petrom continuă. Rareș Bogdan nu stă deoparte: „Mi se pare o chestiune extrem de gravă”. Adrian Câciu este tras la răspundere

OMV Petrom
OMV Petrom

Conducerea a anunțat că acest aspect va fi supus aprobării în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor în luna aprilie a acestui an, iar ulterior, va avea nevoie de aprobarea Consiliului de Supraveghere. Despre valoarea acestor dividente și despre distribuirea lor se va discuta săptămâna viitoare, în cadrul unei Adunări Generale, conform declarațiilor pe care Alina Popa le-a oferit, director financiar și Membru al Directoratului.

Investitorii așteaptă clarificări

În ciuda acestui anunț oficial venit din partea gigantei companiei, investitorii nu au fost impresionați. Aceștia așteaptă ca OMV Petrom să-și explice public refuzul de a achita taxa impusă de solidaritate. Cu toate acestea, reprezentanții companiei au planuri mari pentru 2023. „În perioada următoare, până la jumătatea anului 2023, vom analiza următoarele: în primul rând vom vedea evoluţia preţurilor şi a costurilor şi performanţa noastră financiară pentru următoarele luni. Al doilea element, vom progresa spre decizia finală de investiţie a proiectului Neptun Deep, cu un impact semnificativ asupra companiei” este declarația oferită de directorul financiar.

Vezi și: OMV Petrom scapă de taxa de solidaritate. A venit răspunsul Comisiei Europene

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult