- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cazul OMV Petrom continuă. Rareș Bogdan nu stă deoparte: „Mi se pare o chestiune extrem de gravă”. Adrian Câciu este tras la răspundere

03 Feb, 13:26 • Stefan Simion
OMV Petrom este un caz al cărui final nu pare să vină prea curând. Rareș Bogdan a decis să-și exprime opinia public și îl trage la răspundere pe Adrian Câciu.
Cazul OMV Petrom continuă. Rareș Bogdan nu stă deoparte: „Mi se pare o chestiune extrem de gravă”. Adrian Câciu este tras la răspundere

OMV Petrom este un caz care nu pare că va fi dat uitării prea curând. Personalități importante continuă să reacționeze asupra acestei situații, iar Adrian Câciu a ajuns să fie tras la răspundere, conform Stiripesurse.ro.

Rareș Bogdan i-a solicitat lui Adrian Câciu să ofere mai multe explicații publicului. Mai exact, europarlamentarul i-a cerut ministrului de Finanțe să facă o declarație publică cu privire la motivele pentru care centrala de cogenerare deținută de OMV Petrom nu este asociată unui cod CAEN.

Rareș Bogdan a afirmat public că situația este una inadmisibilă și că „cineva trebuie să răspundă”. În același interviu, acesta a declarat că, dacă acel cod CAEN ar fi fost înregistrat atunci când Regulamentul European a fost transpus legislației din România, acest lucru ar fi obligat companiile OMV Petrom să se angajeze în anumite cheltuieli, referindu-se la taxa de solidaritate, stabilite la nivelul UE.

„România este luată în batjocură”, declarația lui Rareș Bogdan

Europarlamentarul a susținut că situația este una de nedescris, și mai mult de atât, a declarat public că ”În cazul în care statul, ANAF, Ministerul Finanţelor, nu va reuşi să aplice încasarea acestei taxe, cineva trebui să răspundă pentru că mi se pare o sfidare, mi se pare un gest prin care pur şi simplu România este luată în batjocură, este luată la bătaie de joc”. Acesta nu a ezitat să spună că taxa pe care OMV Petrom ar fi trebuit s-o achite României este estimată la 200 milioane de euro.

Vezi și: OMV Petrom scapă de taxa de solidaritate. A venit răspunsul Comisiei Europene

OMV Petrom
OMV Petrom

Rareș Bogdan, declarații importante despre cazul OMV Petrom

„Legat de OMV, cred că lucrurile trebuie legate în mod direct, pentru că aici am mai spus-o și o repet aici e vorba despre forța statului român și despre capacitatea statului român, care este acționar cu 22 % în compania OMV Petrom, de a arăta că este un stat puternic. În cazul în care OMV va sfida, în continuare și ne va explica că a plătit taxe, dar în același timp va fi greu să ne explice cum a urcat la 10,4 miliarde fără să plătească în plus taxe pe această taxă de solidaritate, care este taxă europeană” sunt cuvintele pe care europarlamentul le-a adresat public.

Acesta a adăugat că situația este una gravă și că îl roagă respectuos pe Adrian Câciu să ofere o explicație în acest sens. În tot acest timp, Dan Cărbunaru a anunțat că Ministerul Finanțelor a primit un răspuns din partea oficialilor Comisiei Europene. Dialogul nu a fost publicat încă, pentru că reprezentanții de la Bruxelles se află încă în discuții cu cei de la București, iar concluziile nu au apărut.

Citește și: OMV Petrom taie fața Romgaz! Austriecii care nu vor să plătească taxa de solidaritate sunt numărul 1 în România! Miliarde de lei într-un singur trimestru

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult