- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă companie aeriană anulează zborurile către Tel Aviv! TAROM anunță ce se întâmplă cu toate cursele

11 Oct, 14:05 • Fundeanu Madalina
TAROM anunță suspendarea zborurilor spre și dinspre Tel-Aviv. Vezi ce a anunțat compania aeriană despre zborurile speciale, organizate în colaborare cu MAE.
O nouă companie aeriană anulează zborurile către Tel Aviv! TAROM anunță ce se întâmplă cu toate cursele

TAROM a făcut un anunț de mare interes pentru călători! Compania suspendă cursa regulată către și dinspre Tel-Aviv, începând de joi, 12 octombrie 2023. De asemenea, aceasta a făcut precizări importante cu privire la zborurile speciale, organizate în colaborare cu MAE, anunță sursele Antenei 3 CNN.

Ce a anunțat compania aeriană TAROM?

„TAROM a fost nevoită să suspende temporar cursa regulată către și dinspre Tel-Aviv, începând din 12 octombrie 2023. Compania operează curse speciale, numai la solicitarea Celulei de Criză organizată de Ministerul Afacerilor Externe.”, a fost declarația companiei aeriane, transmisă miercuri.

„Începând de mâine, 12 octombrie 2023, TAROM continuă să opereze frecvențe speciale către și dinspre Tel-Aviv, numai la solicitarea Celulei de Criză a MAE. TAROM rămâne în strânsă legătură cu autoritățile statului în gestionarea situației actuale.

Tarifele preferențiale acoperă numai cheltuielile de operare.

Reprezentanții companiei subliniază că TAROM este una dintre puținele companii care nu au întrerupt până în prezent operarea pe Tel-Aviv. Acest lucru se datorează mobilizării piloților și echipajelor noastre.

Mai mult decât atât, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, compania TAROM a decis dublarea curselor pe ruta Tel-Aviv Otopeni, în intervalul 7-10 octombrie 2023. Acest set de curse suplimentare au un regim special și tarife preferențiale care acoperă numai cheltuielile de operare.

Continuarea operării se datorează în mare parte dedicării echipajelor și piloților TAROM cărora compania le mulțumește public pentru modul profesionist în care abordează această situație complexă.”, a mai adăugat compania.

TAROM a suspendat zborurile spre Tel Aviv
TAROM a suspendat zborurile spre Tel Aviv

Te-ar putea interesa și: Ne luăm adio de la pelerinaje în Iordania și Israel? Prima companie aeriană din România confirmă anularea zborurilor către aceste destinații. „Siguranţa şi securitatea pasagerilor, echipajelor şi aeronavelor rămân prioritatea sa numărul unu”

Ce a precizat MAE?

Potrivit Digi 24

, MAE reaminteşte că cetăţenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi îşi pot anunţa prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail [email protected] şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum şi cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi.

  • MAE subliniază importanţa utilizării acestor canale de către cetăţenii români pentru centralizarea corectă a informaţiilor şi eficientizarea dialogului în vederea acordării asistenţei consulare.
  • MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în Statul Israel să îşi reprogrameze călătoria şi să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938).
  • MAE recomandă consultarea paginilor de Internet https://telaviv.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en şi www.mae.ro – rubrica „Sfaturi de călătorie” şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Vezi și: Majoritatea companiilor aeriene închid porțile către Israel