- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă dezamăgire pentru români! Nici în acest an nu vor primi banii promiși

10 Feb, 10:03 • Stefan Simion
Situație critică pentru români! Aceștia nu vor beneficia nici în acest an de banii promiși prin lege.
O nouă dezamăgire pentru români! Nici în acest an nu vor primi banii promiși

Mii de români se confruntă cu o situație critică! În ciuda tuturor anunțurilor făcute anul trecut, ei nu vor primi banii promiși în următoarea perioadă, citează bugetul.ro.

În 2022 s-a stabilit o lege, conform căreia copiii și juniorii care participă la competiții sportive oficiale, la nivel național sau internațional, în calitate de reprezentanți ai unui club, pot beneficia de un stimulent financiar. Cu toate acestea, aplicarea în vigoare a legii a fost amânată cu un an, iar românii care îndeplinesc condițiile impuse trebuie să se mai încarce cu puțină răbdare pentru a primi banii promiși.

Care este suma banilor promiși

Tichetele sportive valorează 150 lei, sumă de care sportivii vor putea beneficia în fiecare lună, din momentul în care proiectul intră în vigoare. Stimulentul va fi redirecționat către copiii și juniorii angajați în activitățile sportive începând cu 1 ianuarie 2024, după aplicarea Legii 322/2022.

Tichetele sportive se pot utiliza doar pe teritoriul României. Acestea sunt atribuite copiilor și juniorilor care reprezintă cluburi de performanță în competițiile sportive pentru achiziționarea echipamentelor și articolelor necesare. Stimulentul poate fi folosit inclusiv pentru asigurarea transportului între localități sau pentru cumpărarea suplimentelor nutritive necesare disciplinei practicate.

Citește și: Vin bani la Guvern prin MADR. Ministrul Petre Daea a confirmat. Câți bani a încasat MADR

bani
bani

Inclusiv recuperarea medicală va putea fi achitată cu ajutorul acestor tichete sportive. Pot fi folosite timp de un an de zile de la data emiterii și sunt considerate valabile doar dacă au o serie înscrisă pe ele. De asemenea, trebuie să mai cuprindă și următoarele elemente:

  • Emitentul și datele de identificare ale acestuia;
  • Valoarea nominală a tichetului;
  • Spațiu destinat datelor personale ale sportivului, precum numele, prenumele, dar și codul numeric personal;
  • Seria și numărul legitimației sportive, numele structurii la care sportivul activează și categoria de vârstă din care face parte;
  • Elemente importante de identitate vizuală ale Ministerului Sportului;
  • Interdicția de a utiliza tichetul în alte scopuri decât cele sportive.

Stimulentul financiar va aduce un plus sportivilor din România. Cu toate acestea, se pare că juniorii și copiii care activează în competițiile sportive trebuie să se încarce cu încă puțină răbdare, având în vedere că primirea tichetelor a fost etimată începând cu data de 1 ianuarie a anului viitor.

Vezi și: „Roata” – jocul care a lăsat un român fără aproape 5.000 de lei. Cum fură cămătarii bani direct de pe Facebook

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult