- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă ieftinire a carburanților. Care sunt prețurile astăzi la pompele Petrom

22 Mar, 10:17 • Bumbeneci Diana
Motorina standard de la Petrom a raportat a treia scădere din luna martie. Ce prețuri sunt astăzi la pompă.
O nouă ieftinire a carburanților. Care sunt prețurile astăzi la pompele Petrom

Petrom,

liderul pieței carburanților din România, a ieftinit motorina standard, cu 4 bani pe litru, după ce ieri a redus și prețul benzinei standard cu 1 ban pe litru. Reducerile vin după ce și în weekend au fost prețuri destul de bune.

Petrom a ieftinit din nou carburanții

Motorina s-a mai ieftinit pe 16 și 17 martie, cu 4 bani și 5 bani pe litru. Potrivit Monitorul Prețurilor, un litru de benzină standard costă între 6,52 și 6,58 lei, iar un litru de motorină standard costă la stațiile din Capitală între 7,14 și 7,17 lei. Prețurile de acum sunt apropiate de nivelurile din decembrie 2022, când era în vigoare compensarea de 50 de bani.

Citește și: Recalculare pensie 2023. Actele necesare pentru a solicita reanalizarea veniturilor lunare

Prețuri Petrom
Prețuri Petrom

Comparativ cu luna trecută, potrivit peco-online, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 0,3%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă cu 1 leu mai mult decât în urmă cu 30 de zile. Mai mult, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 1,9%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 7 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

Potrivit ultimelor analize, România se află pe locul al 5-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Bulgaria, Cipru, Malta și Slovenia. Atunci când vine vorba despre motorină, țara noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria și Malta.

Vezi și: Adevărul iese la iveală! Un locotenent-colonel prezintă adevăratul talon de pensie specială. Cu cât i-au crescut veniturile din februarie 2013 și până în prezent

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult