- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă lege: magazinele sunt obligate să afișeze prețul de achiziție a cărnii

17 Oct, 17:15 • Oprea Alina
Va fi dată o nouă lege! Magazinele vor fi obligate să afișeze eticheta care conferă clienților prețul din import, dar și din export. Pentru moment, este doar o prevedere a uui proiect de lege care a primit un aviz favorabil în cadrul Comisiei pentru agricultură a Senatului.
O nouă lege: magazinele sunt obligate să afișeze prețul de achiziție a cărnii

În viitorul apropiat, magazinele vor trebui să afișeze prețurile de la carnea din import, dar și din export, dat find faptul că prevederea proiectului de lege a primit un aviz favorabil în Comisia pentru Agricultură a Senatului. Această prevedere a fost inițiată de PSD, iar contextul acesteia prevede și interzicerea comercializării în țara noastră a cărnii sintetice obținute în laborator din celulele de la animale. Totodată, în caz de încălcare a legii, sancțiuile sunt aplicate și pornesc de la 20.000 de lei sau chiar închiderea activității operatorului economic, conform stiripesurse.

Citește mai multe despre: A vrut să dea o spargere ca în filme, dar s-a oprit la oala cu sarmale. Povestea românului care a primit 3 ani de închisoare pentru un prejudiciu stabilit în sarmale și pungi de carne congelată

Vot final în Camera Deputaţilor, despre modificările la Legea pensiilor speciale
Vot final în Camera Deputaţilor, despre modificările la Legea pensiilor speciale

Noua lege avizată în Comisie

Noua propunere legislativă pevede și atașarea unui drapel lângă produs. Această propunere vizează comercianții și producătorii din România, iar scopul său este de a ajuta consuatorul de a-și da seama de proveniența produsului pe care doresc să îl cumpere, astfel, comercianții sunt obligați, pentru că riscurile sunt destul de mari, amenzile fiind de până la 100.000 de lei pentru marii comercianți.

Foarte important de menționat faptul că această lege încă nu este aplicabilă, astfel că, penru moment, nu se pot găsi aceste etichete care indică prețul din import, export sau drapelul corespunzător producerii în România a produsului.

„Având în vedere predispoziția consumatorului român pentru consumul de produse de proveniență autohtonă și pentru o mai bună informare asupra existenței acestora la comercializare, indiferent dacă vorbim de magazine ori de comerțul on-line de produse, este necesară crearea unui cadru legislativ adecvat care să vină în spriijinul consumatorilor să aleagă în cunoștință.”, informații din expunerea de motive, potrivit avocatnet.

Citește mai multe despre: Ce se întâmplă, de fapt, când recongelezi carnea dezghețată recent. Greșeala pe care o fac multe persoane