- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă lege promulgată. Se aplică pedeapsa cu închisoarea în caz de refuz al prelevării mostrelor biologice al angajaților feroviari băuți sau drogați!

06 Nov, 12:31 • Oprea Alina
Klaud Iohanis a promulgat o nouă lege! În decursul zilei de astăzi, 6 noiembrie 2023, s-a precizat ce pedepsă va fi aplicată în caz de refuz al prelevării mostrelor biologice al angajaților feroviari!
O nouă lege promulgată. Se aplică pedeapsa cu închisoarea în caz de refuz al prelevării mostrelor biologice al angajaților feroviari băuți sau drogați!

Klaus Iohannis a promulgat astăzi, 6 noiembrie 2023, o nouă lege cu referire la mecanicii de locomotivă. Aceștia, în cazul în care refuză prelevarea de mostre biologice în cazul în care sunt sub inluența alcoolului sau al substanțelor interzise, pot ajunge să facă până la șapte ani de închisoare. Feroviarii care se prezintă a fi sub influența alcoolului sau al substanțelor interzise și refuză prelevarea mostrelor biologice care sunt necesare pentru a stabili valoarea alcoolemiei sau prezența unor substanțe, vor face închisoare de la doi ani la șapte ani, potrivit legii promulgate de către Președintele Klaus Iohannis.

Ai putea fi interesat și de: Trenurile de noapte din Europa întâmpină obstacole. Companiile aeriene cu buget redus nu lasă ca acestea să renască!

O noua lege promulgată!
O noua lege promulgată!

Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege!

Președintele țării a promulgat, astăzi, 6 noiembrie 2023, legea care are focus asupra reglementării completării art.331 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal, în sensul incriminării refuzului ori sustragerii angajaţilor cu atribuţii privind siguranţa circulaţiei mijloacelor de transport, intervenţie sau manevră pe calea ferată de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive.

„Refuzul ori sustragerea angajaţilor cu atribuţii privind siguranţa circulaţiei mijloacelor de transport, intervenţie sau manevră pe calea ferată de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.”, prevede legea, conform Antena3.

Senatul a adoptat iniţiativa legislativă, ca prim for sesizat, iar votul unanim al Camerei Deputaţilor, din 16 octombrie, a fost unul decizional.

„Art . 337 Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto , aflat în procesul de instruire , sau a examinatorului autorităţii competente , aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere , de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.”, se prevede în lege, potrivit Ministerului Justiției.

Ai putea fi interesat și de: În atenția șoferilor! MAI aduce noi schimbări în Codul rutier privind suspendarea înmatriculării unei maşini sau radierea ei