- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă prognoză meteo pentru Paște și 1 mai. ANM anunță cum va fi vremea de sărbători

03 Apr, 11:10 • Bumbeneci Diana
A fost emisă prognoza meteo pentru 1 mai și Paște. Iată cum va fi vremea în minivacanța mult așteptată de milioane de români.
O nouă prognoză meteo pentru Paște și 1 mai. ANM anunță cum va fi vremea de sărbători

ANM

are o nouă prognoză a primăverii! Peste doar o lună, românii se vor putea bucura de o nouă minivacanță. Pe lângă ziua de 1 Mai, vine și perioada Paștelui. Însă, cum va fi vremea în zilele respective? Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a oferit noile date referitoare la valorile meteorologice care se vor înregistra în acea perioadă. Iată mai jos informațiile.

Prognoza meteo pentru Paște și 1 mai

Meteorologii au anunțat, conform datelor colectate până în prezent, că este o primăvară atipică. Sunt înregistrate temperaturi neobișnuite pentru această perioadă, peste limita normală. În acest sens, Administrația Națională de Meteorologie anunță că au existat și diferențe mari de temperaturi (chiar și de 15 grade Celsius), de la o zi la alta. În perioada zilei de 1 Mai, dar și de Paște, românii se pot aștepta la o vreme călduroasă. Elena Mateescu, directorul ANM – Administrația Națională de Meteorologie, a făcut precizări legate de viitoarele valori, astăzi, 2 aprilie. De 1 Mai și de Paște, vremea va fi apropiată de normalul termic.

Ai mai putea citi și: Țeapă de proporții pentru românii care fac cumpărături de la piață. Merele de Voinești și cartofii de Lungulețu NU sunt din România

Vremea de Paşti 2023.
Vremea de Paşti 2023.

Este posibil să contăm pe o vreme apropiată de normalul termic și la nivelul întregii săptămâni, așa cum știm că este debutul unei luni mai în țara noastră, cu o vreme în general schimbătoare, dar, în medie, temperaturile mai cresc, comparativ cu luna aprilie, cu 5-6 grade Celsius.

Adică frecvența zilelor cu valori de peste 25 de grade Celsius, care reprezintă pragul unei zile de vară, este mult mai mare în luna mai, în ultima lună a primăverii în țara noastră”, a spus directorul ANM, la Antena 3 CNN.

Vezi și: Ministerul Muncii are planuri mari pentru români! Simona Bucura Oprescu: „Românii care au plecat la muncă peste hotare să revină acasă”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult