- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Obiectul care te poate îmbogăți peste noapte. Este posibil să îl ai și tu prin casă

16 Oct, 20:11 • Toma Anca
Obiectul care te poate îmbogăți peste noapte. Monedele din 1999 sunt ediție limitată și pot aduce celor ce le dețin sume foarte mari de bani. Site-urile de vânzări sunt pline de anunțuri privind comercializarea acestor monede rare, pe care colecționarii adevărați abia așteaptă să le aibă în posesie.
Obiectul care te poate îmbogăți peste noapte. Este posibil să îl ai și tu prin casă

Obiectul care te poate îmbogăți peste noapte. Moneda de 500 de lei cu Eclipsa totală de soare din România (1999) nu doar pentru designul pe care îl are, ci și pentru însemnătatea ei.

Obiectul care te poate îmbogăți peste noapte

Un utilizator al platformei OLX a încărcat un anunț prin care oferă spre vânzare o astfel de monedă la prețul de 2.300 de lei. De altfel, în anunț se precizează că moneda se află în stare perfectă.

Bancnota este circulată. Dar nu este ruptă sau decolorată. Arată destul de bine. Este din prima serie de bancnote puse în circulație respectiv 007A. Accept și schimb cu diferite, pretul se discută în funcție de obiectele oferite la schimb, sau plata cash”, arată anunțul menționat.

Bancnota de 2.000 lei, emisă de BNR pentru a marca eclipsa de Soare de la începutul mileniului, reprezintă de altfel un obiect de colecție care poate fi vândut sau cumpărat cu sume consistente.

Citește și: Cu cât se vinde acum bancnota de 20 de lei cu Ecaterina Teodoroiu. Unde poate fi găsită

Cât costă bancnota românească de zero euro

O bancnotă suvenir cu valoare nominală zero euro, denumită „Personalități din Botoșani”, a fost introdusă în circuitul public ieri, la sediul temporar al Muzeului Județean de Istorie.

Cu un aspect similar cu o bancnotă reală, hârtia a fost imprimată cu aprobarea Băncii Naționale a Franței și respectă în același timp standardele de securitate impuse de Banca Centrală Europeană. Acum, aceasta se află expusă cu onoruri la Muzeul Județean Botoșani.

„Un eveniment deosebit atât pentru noi, cât şi pentru întreg judeţul Botoşani. O bancnotă lansată încă din anul 2015 la nivel european de către Banca Centrală Europeană”, spune Aurel Melniciuc, director Muzeul Judeţean Botoşani.

Bancnota suvenir, de zero euro, care ilustrează cele patru mari personalităţi ale României face parte din dintr-o colecţie de 12 bancnote, iar tirajul pentru acest model este de 11.000. Dacă o parte dintre acestea vor ajunge în judeţul Botoşani, restul va fi răspândit colecţionarilor din întreaga lume.
„Tot spaţiul european vine să ilustreze această preocupare pentru valorile naţionale sau locale”, declarăMihai Cornaci, consilier al Societății Numismatice Române.
Tags: