- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cu cât se vinde acum bancnota de 20 de lei cu Ecaterina Teodoroiu. Unde poate fi găsită

18 Sep, 18:29 • Cornel Ghimeșan
Bancnota de 20 de lei a fost lansată de Banca Națională a României în data de 1 decembrie 2021. Vorbim de prima bancnotă de circulație cu portretul unei femei, Ecaterina Teodoroiu, eroina din Primul Război Mondial de pe frontul de la Mărășești.
Cu cât se vinde acum bancnota de 20 de lei cu Ecaterina Teodoroiu. Unde poate fi găsită

Nu mulți au reușit să intre în posesia bancnotei de 20 de lei, fiind destul de rare. Au fost lansate doar 30.000 de bucăți, iar punerea în circulație a bancnotei s-a făcut prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași şi Timiș ale Băncii Naţionale a României.

Citește și Cum să profiți din plin de darul de nuntă. Sfatul economistului Adrian Mitroi: „E o decizie care va schimba chimia familiei”

Cu cât se vinde bancnota cu Ecaterina Teodoroiu pe OLX

Tocmai pentru că bancnota nu a ajuns în buzunarele multora, la scurt timp după lansare, a început să fie vândută pe OLX cu prețuri uriașe. „Vând fișic de 100 de bancnote de 20 de lei cu Ecaterina Teodoroiu, nu se desface fișicul, nu se dau la bucată. Bancnotele sunt serii de 20-30 consecutive, nu sunt de la 1 la 99”, se arată într-un anunț. Prețul acestora era de 2.500 de lei.

Acum, în 2023, o bancnotă de 20 de lei se vinde pe OLX cu 50 de lei. Anunțul este de zilele trecute și arată așa: „Stare foarte bună, avem mai multe bancnote”. Prețul este ușor negociabil.

Citește și Orașele care te roagă cu bani să te muți acolo. Sumele ajung la 50.000 de euro

Decizia din 2021 a BNR de a lansa bancnota cu Ecaterina Teodoroiu a venit în contextul în care absența personajelor feminine de pe banii românești persista de mult timp.

„În primul rând, este prima femeie ofiţer din armata română. În felul acesta cinstim, omagiem şi armata română şi mai aducem o dată, mai avem un prilej să mai aducem o dată în memoria noastră Marele Război de Reîntregire.

Un al doilea motiv este că Ecaterina Teodoroiu întruchipează prin destinul său exemplar puterea și sacrificiul de care femeile au dat dovadă și continuă să dea dovadă în societatea noastră. Și un al treilea motiv, am răspuns în felul acesta interesului public care a găsit o largă susținere la nivelul societății românești în promovarea și consolidarea egalității de gen și al rolului major al personalităților feminine în societatea și istoria românească”, a declarat la acea vreme guvernatorul BNR.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult