- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Omul de afaceri care a dat lovitura. Și-a deschis un aeroport în Ținutul Secuiesc

19 Jul, 10:43 • Lupu Alexandra
Attila Balazs, omul de afaceri maghiar, face o investiție importantă. El și-a deschis un aeroport în Ținutul Secuiesc.
Omul de afaceri care a dat lovitura. Și-a deschis un aeroport în Ținutul Secuiesc

Attila Balazs a dat lovitura. Omul de afaceri maghiar și-a deschis un aeroport în Ținutul Secuiesc, informează profit.ro.

Un nou aeroport în Ținutul Secuiesc

Attila Balazs, acționar majoritat al companiei Bayer Construct, a deschis un aeroport la marginea comunei Remetea, din Ținutul Secuiesc. Lucrările au început în primăvara anului 2021. Attila Balazs, omul de afaceri maghiar, este și proprietarul unei fabrici de prelucrare a laptelui, în Gheorgheni.

Primele informații arată că aeroportul deschis de Attila Balazs este unul de mici dimensiuni. Începând cu anul viitor, se intenționează să fie asigurate zboruri zilnice între Remetea și Budaptesta.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Cine e milionarul român de 32 de ani care construiește un castel în România. Afacerea cu care a dat lovitura

Avionul de pasageri al companiei Aeroexpress a fost primul care a aterizat pe aeroportul în construcție din Remetea, în timpul unui zbor de testare. Aeronava Embraer 120ER este capabilă să transporte 30 de pasageri. Ea a sosit la Remetea din Budapesta și a trecut de controlul de frontieră obligatoriu la Cluj-Napoca, iar timpul de zbor din capitala ungară a fost de o oră și jumătate, informează dcbusiness.ro.

Dániel Somogyi-Tóth este fondatorul companiei aeriene. El a explicat că lucrează de mai mulți ani pentru a stabili legături între Ungaria și Transilvania. Acest lucru este greu de realizat cu trenul sau cu mașina.

Plănuiesc să facă acest lucru bazându-se pe experiența companiei lor mamă BASe Airlines Zrt. din Finlanda, unde folosesc de asemenea această metodă pentru a ajunge în zone mai greu accesibile. Attila Balázs este cel care a proiectat și construit aeroportul.

Aeroport
Aeroport

El a declarat că se vor lansa două zboruri pe zi între Remetea și Budapesta. Unul dintre ele va asigura conexiuni pentru afacerile grupului, în timp ce cel de-al doilea va asigura trafic de pasageri pentru toată lumea

Compania aeriană Aeroexpress a fost înființată anul trecut și a lansat primele zboruri în toamna anului 2022. De atunci, compania operează patru zboruri pe săptămână între Budapesta și Cluj-Napoca.

Vezi și: Vești bune! Primăria Capitalei construiește o gară care va lega Bucureștiul de marile capitale europene