- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

OMV Petrom a dat lovitura. Descoperirea de petrol și gaze ar putea ajunge la o valoare uriașă. Este cea mai mare descoperire de zeci de ani încoace

14 Jun, 09:35 • Lupu Alexandra
Cât ar putea valora noua descoperire de petrol și gaze a OMV Petrom. Compania a dat lovitura!
OMV Petrom a dat lovitura. Descoperirea de petrol și gaze ar putea ajunge la o valoare uriașă. Este cea mai mare descoperire de zeci de ani încoace

OMV Petrom a dat lovitura. Cea mai mare companie din sectorul de petrol și gaze din România a informat pe data de 13 iunie 2023 că a descoperit nou resurse de țiței și gaze naturale în adâncurile României, spune Ziarul Financiar.

OMV Petrom a dat lovitura

Pe data de 13 iunie 2023, OMV Petrom a anunțat că a descoperit noi resurse de țiței și gaze naturale în adâncurile României. Concret, descoperirea a fost făcută în perimetrul Verguleasa din Oltenia și lângă Târgoviște, în Muntenia. Compania a găsit 30 milioane de barili de petrol (bep), ceea ce înseamnă zăcăminte în valoare de aproximativ 10 miliarde de lei, conform prețurilor actuale, arată calculele zf.ro.

Citește și: Când vor fi depozitele cu gaze ale României pline la 100%. Ministrul Energiei a făcut anunțul!

OMV Petrom a făcut cea mai importantă descoperire din ultimii ani. Descoperirea actuală este cea care devine principala sursă de susținere a producției interne, care era în scădere în ultima perioadă. Cu o investiție de doar 20 milioane de euro, realizată la nivelul forajului de explorare a trei sonde, derulat din iunie 2022 și până în aprilie 2023, OMV Petrom a anunțat descoperiri care echivalează cu 75% din producția companiei în 2022.

„Romania produce ţiţei şi gaze de peste 150 de ani, iar in aceste condiţii identificarea de noi resurse presupune un efort semnificativ.

Noile descoperiri vor contribui la reducerea declinului producţiei noastre şi la continuitatea furnizării unor produse esenţiale pentru economie”, spune Cristian Hubati, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Explorare şi Producţie.

OMV Petrom
OMV Petrom

Acționarii români deţin peste 42% din acţiunile companiei OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20.7%, iar totodată, 21.7% sunt deținute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproximativ 500.000 de investitori individuali și alte entități din țară.

OMV Aktiengesellschaft deține 51.2% dintre acțiunile OMV Petrom și este una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria. Restul de 6.4% sunt deținute de investitori străini. Din totalul acțiunilor OMV Petrom, 28.1% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori din Londra.

Vezi și: Compania Energocom din Republica Moldova va cumpăra gaze de la o companie din România