- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

OMV scoate românii în stradă. Moartea mineritului se apropie. Austriecii vor câștiga salarii la noi în țară iar ai noștri vor muri de foame

30 Jan, 22:12 • Polojan Tudor
Filiala Gorj a Partidului Ecologist Român (PER) a organizat o acțiune de protest pe străzile din Târgu Jiu împotriva OMV în Gorj. Gorjenii nu vor compania pe pământurile lor, OMV sfidează și vrea sute de hectare gratis.
OMV scoate românii în stradă. Moartea mineritului se apropie. Austriecii vor câștiga salarii la noi în țară iar ai noștri vor muri de foame

PER spune că una dintre consecințele majore pe care prezența OMV Petrom o va avea este reprezentată de moartea mineritului și a energeticii gorjene, care reprezintă principalul pilon al politicii energetice românești, scrie stiripesurse.ro.

OMV Petrom vrea să acapareze, fără să plătească vreun leu, 680 de hectare de teren pe care să instaleze panouri fotovoltaice. Teren care a adunat, pentru mai bine de 50 de ani, minerale provenite din arderea de cărbuni extrem de valoroase și ușor de prelucrat.

În acest fel, dacă OVM va reuși să monopolizeze acele pământuri, miliarde de euro vor merge către austrieci, dându-le acestora șansa de a câștiga bine în vatra românească în timp ce românii neaoși vor muri de foame privindu-i pe aceștia cum se vor făli. Gorjenii nu vor să se lase sărăciți.

Ma citește și: Muștarul vândut în România conține foarte puține boabe de muștar. Ce conține de fapt

Protest al PER împotriva OMV/ sursa foto: radioinfinit.ro
Protest al PER împotriva OMV/ sursa foto: radioinfinit.ro

Redeșteaptă-te române, OMV vrea pământ

Partidul Ecologist militează pentru redeșteptarea națională. Se dorește reconstruirea României din punct de vedere ecologic, economic, social dar și politic. De asemenea, partidul visează și la o țară fără gunoaie pe fiecare metru pătret de pământ.

Au participat la protest reprezentați ai partidului din Gorj, Hunedoara și Alba, membri și reprezentați, dar și membri ai Federației Naționale a Muncii din România. Nu au lipsit nici reprezentanți ai Sindicatului Național al Muncii, dar nici membri ai Partidului Patrioților din capitală.

OMV speră că va pune mâna pe sutele de hectare libere din România. După ce au golit pădurile și au „eliberat” țara de lemn și faună, austriecii vor să facă pasul urmator și să își însușească și pământurile, sub pretextului energiei verzi și al fotovoltaicelor făcătoare de minuni. Partidul Ecologist va continua acțiunile de protest până când cineva va lua frâiele în mână și va ști cum să gestioneze resursele și bogățiile țării.

Te-ar mai interesa și: Anchetă penală la ROMARM, directorul reținut. Legătura dintre Pițurcă și Țuțu, șpagă de 10.000 euro. Ce spune Ministerul Economiei

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult