- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Muștarul vândut în România conține foarte puține boabe de muștar. Ce conține de fapt

30 Jan, 22:03 • Cornel Ghimeșan
Muștarul vândut în România conține de fapt foarte puține boabe de muștar. InfoCons a făcut o analiză care scoate la iveală că majoritatea produselor existente pe piața de la noi ar avea un conținut slab de boabe, semințe sau făină de muștar.
Muștarul vândut în România conține foarte puține boabe de muștar. Ce conține de fapt

Muștarul vândut în România conține foarte puține boabe de muștar. Astfel, produsele care conțin până la 6 E-uri ar avea un conținut de doar 10% boabe de muștar și până la 6.5 grame de sare, potrivit profit.ro.

Citește și Masa de Revelion cu 170 de E-uri, dar asezonată superstiţios cu alimentele care atrag norocul în 2023

Muștarul vândut în România conține foarte puține boabe de muștar

Recent, reprezentanții InfoCons au dezvăluit că au realizat un studiu amplu asupra tuturor tipurilor de muștar care se regăsesc pe piața din România.

Deși, boabele, semințele sau făina de muștar sunt ingrediente principale în acest produs, ele se găsesc într-o proporție de 10, până la 55%.

Astfel, în urma acestui studiu, specialiștii au descoperit următorul procentaj:

  • 0,01 % au 55% boabe de muștar;
  • 0,01% au 50% boabe de muștar;
  • 0,01% au 46% boabe de muștar;
  • 0,05% au 10% boabe de muștar.

De asemenea, studiul arată că făina de muștar se găsește într-o proporție și mai mică comparativ cu boabele, astfel că 0,27% au 20% făină de muștar, iar 0,01% au în componență doar 10% făină de muștar. În cazul a 37% dintre sortimentele analizate, acestea nu au menționat nimic despre proveniența ingredientului principal.

Mai mult, aditivii alimentari sunt regăsiți în 88% dintre produsele studiate, iar numărul de E-uri variază între zero și șase astfel:

  • 1% din produse au în compoziție 6 E-uri; 9% din produse au în compoziție 4 E-uri;
  • 20% din produse au în compoziție 3 E-uri;
  • 31% din produse au în compoziție 2 E-uri;
  • 27% din produse au în compoziție 1 aditiv;
  • 12% din produse nu au în compoziție E-uri.

Totodată, studiul InfoCons, mai arată că 59.09% dintre produsele studiate au avut în componență caroteni / beta-caroten (E160a). Guma xantan (E415) se găsește în componența a 32,95% dintre produsele studiate. 23.86% din muștarul care se vinde în România conține acid citric (E330) și 23.86% au avut în componență riboflavina (E101).

  • valoare energetică: între 23 kcal și 290 kcal;
  • grăsimi: între 2.52g și 27g;
  • acizi grași saturați: între 0g și 2.7g;
  • proteine: între 1.7g și 7.5g;
  • glucide: între 2.1g și 36g;
  • zaharuri: între 0.9g și 34g;
  • sare: între 0.82g și 6.5g.

De asemenea, aromele precum miere, hrean sau mărar se găsesc într-o porție de 100 de grame, în proporție de 0.1% și 15%.

Citește și Bomboanele de Crăciun conțin 3 aditivi alimentari care îți pun sănătatea în pericol

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult