- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orange România se pregătește să dea lovitura. Compania va cumpăra energie regenerabilă timp de 6 ani de la Engie România

25 Aug, 18:50 • Lupu Alexandra
Orange România face o mișcare importantă. Compania a bătut palma cu Engie România și va cumpăra energie regenerabilă timp de 6 ani.
Orange România se pregătește să dea lovitura. Compania va cumpăra energie regenerabilă timp de 6 ani de la Engie România

Orange România a semnat primul contract de tip vPPA (virtual Power Purchase Agreement) cu Engie Romania. Contractul este pentru o perioadă determinată de 6 ani. Compaia îşi va acoperi 30 GWh din necesarul anual cu energie verde provenită din tehnologie solară, informează economedia.ro.

Orange România face o mișcare importantă

Orange România se pregătește să dea lovitura. Compania va cumpăra energie regenerabilă timp de 6 ani de la Engie România și îşi va acoperi 30 GWh din necesarul anual de energie electrică.

Citește și despre următorul subiect: Energia continuă să se scumpească. România are cel mai mare preț spot al energiei din Europa, depășind pragul de 50 de euro/MWh

„Companiile parte din Grupul Orange România au semnat cu Engie Romania primul contract de tip vPPA (virtual Power Purchase Agreement), care constă în achiziţionarea virtuală de energie regenerabilă pe termen lung.

Acordul subliniază angajamentul Orange de a atinge obiectivul #NetZeroCarbon până în 2040. Prin acest contract, semnat pe o perioadă de 6 ani, Orange, în România, îşi va acoperi 30 GWh din necesarul anual de energie electrică cu energie verde provenită din tehnologie solară”, informează compania.

Compania a informat că, pe lângă implementarea inițiativelor ce susțin obiectivele de sustenabilitate,  urmărește eficientizarea costurilor și asigurarea unui procent de energie din surse regenerabile. Prin semnarea contractului cu Engie România, companiile fac un pas important în atingerea neutralităţii emisiilor de carbon până în 2040, țintă a planului strategic al grupului.

„Pe lângă continuarea implementării iniţiativelor ce susţin obiectivele de sustenabilitate, eficientizarea costurilor şi asigurarea unui procent de energie din surse regenerabile sunt măsuri suplimentare pe care Orange le-a luat în calcul atunci când şi-a regândit modul în care consumă energia.

Prin semnarea contractului vPPA, Orange şi Engie Romania s-au asociat într-un proiect comun care sprijină companiile Orange din România în atingerea neutralităţii emisiilor de carbon până în 2040, ţinta stabilită prin planul strategic al Grupului Orange – Lead the Future”, anunţă compania.

Orange
Orange

Astfel, România se alătură celorlalte țări din perimetrul Euroope7, unde Orange a asigurat un volum solid de 80% de energie verde (Spania, Belgia, Luxembourg, Slovacia, Polonia, România, Moldova).

„Suntem aliniaţi la obiectivele Grupului Orange şi continuăm să integrăm sustenabilitatea în centrul acţiunilor noastre, pentru a ne reduce impactul asupra mediului. Decarbonizarea şi utilizarea mai multor surse de energie regenerabilă şi durabilă reprezintă o prioritate pentru noi, alături de folosirea resurselor în mod eficient, prin reutilizare şi reciclare.

Astfel, semnarea contractului de tip vPPA cu Engie Romania este încă un pas important din angajamentul pe termen lung pe care Orange şi l-a asumat, de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a societăţii. Acest demers a implicat multă muncă din partea echipelor noastre, pe care le felicit”, a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România.

Te-ar putea interesa și: Veste proastă pentru români! Guvernul Ciolacu vrea să elimine compensările din facturile la energie începând cu toamna anului 2023