- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veste proastă pentru români! Guvernul Ciolacu vrea să elimine compensările din facturile la energie începând cu toamna anului 2023

22 Aug, 21:24 • Lupu Alexandra
O nouă lovitură pentru români. Guvernul ia în calcul eliminarea compensărilor din facturile la energie.
Veste proastă pentru români! Guvernul Ciolacu vrea să elimine compensările din facturile la energie începând cu toamna anului 2023

Se pregătește o nouă lovitură pentru români! Guvernul Ciolacu vrea să elimine compensările la facturile la energie, informează antena3.ro.

Românii vor plăti mai mult pentru facturile la energie

Guvernul ia în calcul eliminarea compensărilor din facturile la energie. Primele informații arată că doar o parte dintre români ar mai beneficia de aceste subvenţii. Concret, compensările urmează să fie păstrate doar pentru românii care au venituri mici. Ideea este acum discutată în coaliția de guvernare.

Citește și despre: Enel îi răsplătește pe clienții fideli. Compania oferă 50 de vouchere în valoare de 500 de lei consumatorilor care achită la timp facturile

Totul se întâmplă la scurt timp după ce Comisia Europeană a cerut statului român să diminueze subvențiile acordate populației. Compensările reprezintă acum o bună parte din cheltuielile pe care statul și le asumă. Există discuţii inclusiv între ANRE şi Ministerul Energiei în această perioadă.

În luna iunie, Comisia Europeană a anunțat că va tăia subvenția în cauză. Executivul a transmis că a decis să nu prelungească măsurile de urgență implementate anul trecut pentru a proteja consumatorii de creșterea prețurilor din acest sector, motivând că ele au contribuit la calmarea piețelor europene.

Energie
Energie

Uniunea Europeană, formată din 27 de state, se afla în mijlocul unei crize energetice acute la sfârșitul anului trecut. Criza a fost alimentată de invazia Rusiei în Ucraina, iar statele membre au investit apoi miliarde de euro în reduceri de taxe, alocații și subvenții pentru a se asigura că oamenii fac față crizei.

„Comisia confirmă că nu va propune o prelungire a acestor măsuri de criză. În ceea ce priveşte gazele, ţările Uniunii Europene au convenit la sfârşitul lunii martie să prelungească pentru următoarele 12 luni, până în martie 2024, un obiectiv voluntar de reducere a cererii de gaze cu 15%. Comisia a adăugat că preţurile energiei electrice au scăzut acum la mai puţin de 80 euro/MWh, iar preţurile gazelor nu numai că au scăzut, ci şi s-au stabilizat, în măsura în care creşterile preţurilor energiei electrice observate pe parcursul anului 2022 sunt considerate „mai puţin probabil să apară iarna viitoare”, se arăta într-un comunicat.

Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă cu facturile Hidroelectrica în august 2023! Ce mesaj a transmis compania clienților care nu au primit toate facturile