- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orașul record care devine cea mai mare piață rezidențială din România! Lasă în spate Cluj, București și Timișoara

25 Apr, 11:53 • Constantin Cristina
Orașul care depășește Cluj, București și Timișoara și devine cea mai mare piață rezidențială regională din România, potrivit unui raport de consultanță imobiliară SVN România.
Orașul record care devine cea mai mare piață rezidențială din România! Lasă în spate Cluj, București și Timișoara

Orașul care a devenit cea mai mare piață rezidențială și a depășit regiunea București-Ilfov, Timișoara și Cluj-Napoca este Brașovul, potrivit unui raport al companiei de consultantă imobiliară SVN Romania, pe baza statisticilor oficiale şi a datelor biroului local SVN Romania Î Braşov.

Vezi și: Brașovul dă o lovitură puternică! Sunt planificate proiecte pentru dezvoltarea imobiliară de 500 milioane euro în următorii 5 ani

Brașovul, orașul record care devine cea mai mare piață rezidențială din România

Peste 2.180 de case și apartamente au fost vândute în Brașov, în perioada ianuarie-martie 2023, pe când în Timiș au fost vândute circa 2.050 de locuințe și 1.800 în Cluj, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Mai mult, consultanții biroului local SVN România Î Brașov sunt de părere că ar putea fi livrate undeva la 3.000 de locuințe noi, pe parcursul acestui an în Brașov, fiind într-o ușoară scădere față de anii anteriori.

De asemenea, în următorii cinci ani se vor investi peste 250 de milioane de euro în proiectele rezidențiale amplasate în Brașov, dar și prin apropierea orașului cu scopul de a fi destinate doar pentru turism. Se vor adăuga alte zeci de milioane de euro, tocmai pentru dezvoltarea de hoteluri și pensiuni.

„Braşovul înregistrează de câţiva ani o dezvoltare semnificativă şi estimez că va fi cel mai dinamic pol de dezvoltare economică din România pe termen mediu. Deja vedem investiţii de sute de milioane de euro în noi unităţi de producţie şi proiecte logistice şi tot mai multe branduri internaţionale aleg Braşovul pentru investiţii în unităţi noi de cazare. Deschiderea aeroportului Braşov va avea un impact semnificativ în dezvoltarea economică a oraşului cât şi a segmentului turistic, Braşovul şi Poiana Braşov având în continuare un potenţial semnificativ de a atrage noi investiţii”, explică Ionuţ Nicolescu, preşedinte SVN Romania.

Peste 423.000 de turiști vin în vizită anual în Brașov, potrivit INS. La finele anului trecut, exsitau 56 de hoteluri în oraș, cu un total de peste 6.800 de camere.

Orașul Brașov
Orașul Brașov

„Braşovul se transformă într-un pol economic major naţional, fie că vorbim că vorbim de investiţii în industrie, în sectorul IT&C sau servicii. Oraşul a devenit şi o destinaţie pentru migraţia internă, în special din zona de sud a ţării, tendinţă care se va amplifica după inaugurarea aeroportului, care va oferi acces internaţional fără a mai călători spre Bucureşti, Sibiu sau Cluj-Napoca. Înregistrăm o efervescenţă pe segmentul comercial al pieţei imobiliare, în timp ce segmentul premium al pieţei rezidenţiale atrage noi investitori, într-un context în yield-urile potenţiale în euro depăşesc 10% anual, ţinând cont de perioada de exploatare care se întinde pe tot parcursul anului”, adaugă Răzvan Caliţa, managing partner SVN Romania Î Braşov.

Prețul mediu de tranzacționare al locuințelor aflate în interiorul orașului este de 1.570 de euro, fiind în creștere cu aproximativ șase procente față de martie anul trecut.

SVN Romania este unul dintre cele mai mari jucători activi pe piaţa de consultanţă imobiliară din România şi liderul detaşat al segmentului rezidenţial. Compania are şi trei birouri regionale, în Braşov, Cluj – Napoca şi Covasna şi este consultantul şi agentul a peste 15 proiecte rezidenţiale amplasate în Bucureşti şi în ţară. SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt ţări şi regiuni, în care activează peste 1.600 de consultanţi imobiliari şi personal administrativ.

Alte articole: Aeroportul Brașov își deschide porțile! Au fost afișate primele zboruri și perioada în care vor fi disponibile