- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Oțelul Galați va avea un nou stadion de aproape 30.000. Noua arenă o va înlocui pe cea veche care stă să cadă

22 Apr, 19:27 • Adrian Popovici
Oțelul Galați va avea un nou stadion de aproape 30.000 de locuri în următorii ani. Investiția de 100 de milioane de euro a fost anunțată după calificarea echipei în finala Cupei României.
Oțelul Galați va avea un nou stadion de aproape 30.000. Noua arenă o va înlocui pe cea veche care stă să cadă

Galațiul se va mândri în viitorul apropiat cu un nou stadion. După cum au anunțat autoritățile locale, arena modernă, va găzdui peste 25.000 de spectatori. Primele estimări legate de acest proeict indică faptul că acesta va ajunge la 100 de milioane de euro și că se va ridica la standardele UEFA, putând să găzduiască meciuri din competițiile internaționale, transmite Antena 3 CNN.

Momentan, noul stadion este doar în etapa de proiect, autoritățile locale lucrând acum la procedurile necesare pentru a lansa licitația necesară pentru studiul de fezabilitate. După cum arată informațiile publice legate de noua arenă, finanțarea necesară, de aproximativ 100 de milioane de euro, urmează să fie asigurată din bugetul de stat, la care se vor adăuga și o serie de fonduri din bugetul local.


Te-ar putea interesa și: Se construiește stadionul „Gheorghe Hagi” în Constanța! Anunțul făcut de primărie despre arena de 76 milioane de euro

Un nou stadion pentru Oțelul Galați

„Gălățenii merită un stadion modern, iar Oțelul, prin rezultatele minunate din ultima perioadă, mă obligă să nu mai amânăm nicio zi pașii necesari pentru ca orașul nostru, singurul din Moldova care a câștigat campionatul național de fotbal, să aibă un stadion cum trebuie.

Calificarea în finala Cupei României, pentru care îi felicit pe toți cei care pun umărul la această echipă, mi-a dat imboldul necesar să fac tot ce este posibil ca să ridicăm stadionul pe care să venim la meciurile echipei noastre, dar și la altfel de evenimente, cum ar fi diverse concerte, așa cum se întâmplă peste tot în Europa”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Proiectul noii arene a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și Dorinel Munteanu, managerul tehnic al echipei Oțelul Galați.

„Mă bucur că munca noastră din ultimii ani nu a rămas fără ecou și că administrația publică locală, cu domnul primar în frunte, au luat această decizie. Galațiul trăiește prin fotbal și merită cele mai bune condiții la meciurile de acasă ale echipei favorite pentru care mai mereu umple tribunele”, a adăugat  Dorinel Munteanu.

Stadionul Dunărea este cel mai mare din orașul Galați. Arena pe care se află și o pistă de atletism este în acest moment într-o stare avansată de degradare. Echipa de fotbal Oțelul Galați își joacă meciurile de pe teren propriu pe un stadion de aproape 14.000 de locuri deținut de combinatul siderurgic gălățean.

Citește și: Cluj Arena, stadionul care produce cei mai mulți bani din România. Aici au loc cele mai mari evenimente și concerte

Tags: