- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se construiește stadionul „Gheorghe Hagi” în Constanța! Anunțul făcut de primărie despre arena de 76 milioane de euro

05 Apr, 23:18 • Adrian Popovici
Primăria Constanța a anunțat că memorandumul pentru finanțarea stadionului „Gheorghe Hagi” va ajunge pe masa guvernului. Arena de 76 milioane de euro va putea găzdui 18.000 de spectatori.

Proiectul construirii unui stadion care să poarte numele lui Gheorghe Hagi face pași importanți pentru a deveni realitate. După cum a transmis Primăria Constanța, Memorandumul de finanţare destinat construirii stadionului „Gheorghe Hagi” va fi introdus în ordinea de zi a viitoarei şedinţe de Guvern. Autorităţile locale transmis faptul că valoarea proiectului se ridică la aproximativ 380 de milioane de lei, aproximativ 76 milioane de euro, fără a include TVA-ul, conform News.ro.

După cum transmite Primăria Constanța, Memorandumul de finanțare pentru stadionul „Gheorghe Hagi” va fi discutat în ședința Guvernului României. Deși procedura de achiziție publică pentru lucrările de execuție a fost finalizată, contractul nu a putut fi semnat din cauza restricțiilor impuse de anumite ordonanțe de urgență guvernamentale, inclusiv Ordonanța de Urgență nr. 90/2023 și Ordonanța de Urgență nr. 115/2023.

„Memorandumul de finanţare pentru construcţia stadionului „Gheorghe Hagi” va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului României. Procedura de achiziţie publică pentru contractarea lucrărilor de execuţie a fost adjudecată, însă contractul nu a putut fi semnat din cauza faptului că obiectivul de investiţii s-a aflat sub incidenţa prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 90/2023 pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 şi a Ordonanţei de Urgenţă nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene”, au transmis oficialii constănțeni.

Stadionul „Gheorghe Hagi”. Foto: Primăria Constanța
Stadionul „Gheorghe Hagi”. Foto: Primăria Constanța

Te-ar putea interesa și: Orașul din România care va avea un nou stadion. Investiția de peste 100 de milioane de lei se va ridica la standardele UEFA. „Azi e o zi așteptată de prea mult timp”

Ce facilități va avea viitorul stadion Gheorghe Hagi?

Viitorul stadion Gheorghe Hagi va fi o arenă modernă, conform proiectului, având o capacitate de 18.000 de locuri și va include un teren de antrenament pentru fotbal și atletism (cu o pistă de 6 culoare), însoțit de o tribună cu aproximativ 1.000 de locuri. În plus, va fi dotat cu facilități exterioare, precum promenade, alei, drumuri și platforme, precum și rețele de utilități, împrejmuire și zone de parcare destinate jucătorilor și oficialităților.

“În plus faţă de funcţiunile de bază, cu destinaţie sportivă, clădirea stadionului va integra şi o serie de funcţiuni complementare, precum săli de antrenament, centru de conferinţe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, comerciale şi de alimentaţie publică”, a explicat sursa citată.

Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii şi are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind şi cofinanţat de la bugetul local în cuantum de 52.461.127, 96 lei fără TVA.

Citește și: Cluj Arena, stadionul care produce cei mai mulți bani din România. Aici au loc cele mai mari evenimente și concerte