- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cluj Arena, stadionul care produce cei mai mulți bani din România. Aici au loc cele mai mari evenimente și concerte

30 Jan, 22:17 • Alexe Raluca
Cluj Arena a realizat anul trecut venituri de peste un milion de euro din evenimente, mai mult decât Arena Națională din București.
Cluj Arena, stadionul care produce cei mai mulți bani din România. Aici au loc cele mai mari evenimente și concerte

Cluj Arena este stadionul care produce cei mai mulți bani din România, aici având loc cele mai importante și mari evenimente din țară. An de an, la Cluj-Napoca se organizează și festivalul Untold, unul dintre cele mai mari din lume.

Citește și: Primăria Cluj a primit 6 oferte pentru supervizarea lucrărilor de la metrou. Care sunt firmele care se bat pentru contractul de 200 de milioane de lei

Cluj Arena, stadionul care produce cei mai mulți bani din România

Stadionul din Cluj-Napoca a generat, în 2023, venituri din exploatare în valoare de 5,94 milioane de lei, aproape 1,2 milioane de euro, potrivit unui comunicat al Consiliului Județean. Cluj Arena a depășit stadionul Arena Națională din București, care a realizat anul trecut venituri de aproape un milion de euro, potrivit anunțului făcut de primarul Nicușor Dan la finalul anului.

Veniturile realizate din exploatarea stadionului Cluj Arena au crescut constant în ultimii cinci ani, cu circa 23% față de anul 2019, excepție făcând doar anii pandemici 2020 și 2021 când evenimentele artistice de orice fel au fost suspendate. Anul trecut au fost organizate 98 de evenimente, dintre care 26 de natură sportivă.

Cele mai importante cinci surse de venituri ale Consiliului Județean Cluj, în 2023, la stadionul Cluj Arena:

  •  Concerte/festivaluri/competiții: 1.257.819 lei;
  • Chirii permanente/chirii săli de conferință, multifuncțională, VIP: 1.174.570 lei;
  • Meciuri de fotbal (U Cluj, Olimpia Cluj și C.E. de Fotbal U21): 440.522 lei;
  • Taxe de parcare: 436.817 lei;
  • Taxe pentru afișarea de publicitate: 143.570 lei.

Citește și: Elevii din Cluj, testați cu un dispozitiv unic pentru a afla ce carieră li se potrivește. Aparatul inventat de un român costă 2.500 de euro