- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Parteneriat strategic România-Japonia. Klaus Iohannis anunță o reușită majoră în 2023

17 Jan, 16:22 • Bumbeneci Diana
Președintele Klaus Iohannis anunță că România și Japonia vor întări semnificativ toate legăturile. Anul 2023 va fi marcat de un parteneriat strategic de mare importanță.
Parteneriat strategic România-Japonia. Klaus Iohannis anunță o reușită majoră în 2023

România este gata să își întărească masiv toate parteneriatele. Oficialii sunt gata să facă din 2023 unul istoric atunci când vine vorba despre revigorarea relaţiilor României cu prietenii şi partenerii tradiţionali din Asia de Sud şi Sud-Est, Africa, Orientul Mijlociu şi America Latină. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele țării, Klaus Iohannis, anunță Digi24.

România va întări masiv parteneriatul strategic cu Japonia

În acest context, președintele Klaus Iohannis a transmis că țara noastră este gata să organizeze strategii cât mai bune cu parteneri din alte state. Un parteneriat strategic de mare amploare cu Japonia este unul dintre cele mai mari obiective stabilite pentru anul 2023.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

2023 va marca ridicarea relaţiilor cu Japonia la un nivel superior, de Parteneriat Strategic. Vom continua amplificarea relaţiei cu Coreea de Sud, cu care celebrăm 15 ani de parteneriat strategic, vom lucra pentru consolidarea Parteneriatului extins cu India, precum şi a relaţiei cu Vietnam.

La 75 de ani de relaţii neîntrerupte cu Statul Israel, vom lucra împreună pentru a da şi mai multă consistenţă cooperării noastre bilaterale, de natură strategică. Ne propunem să intensificăm seria de contacte la nivel înalt cu statele din Golf, cu Egiptul, Iordania şi ţările din Magreb, precum şi cu statele africane sub-sahariene, care să ducă la relansarea prezenţei României în Africa”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Ai mai putea citi: Austriecii de la OMV sunt datori României! Ministrul de Finanțe: „Statul român este acționar la OMV și atunci că sunt sigur că va exista o discuție”

În declarațiile sale, președintele susține că este momentul ca România să adopte cu succes o nouă abordare „a acestui continent crucial pentru viitorul omenirii, inclusiv printr-o nouă strategie a României pentru Africa”. În același timp, Iohannis susține că autoritățile au în plan să transmită mai departe un semnal important tuturor partenerilor din spațiul latino-american.

Este vorba despre transmiterea informațiilor cu privire la modul prin care să se contribuie la dinamizarea dialogului politic şi a cooperării bilaterale, a mai susținut preşedintele Iohannis la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România. El a subliniat că mediul internaţional este într-o profundă schimbare, iar în 2023 acţiunea globală devine şi mai relevantă.

„Calea cea mai bună de a gestiona provocările momentului, precum criza energetică, alimentară, economică sau climatică, este cooperarea internaţională, în spiritul solidarităţii şi al responsabilităţii comune. Izolarea nu poate fi soluţia. Avem nevoie de un dialog deschis şi sincer cu partenerii de pe alte continente, pentru a înţelege preocupările lor şi pentru a identifica împreună căi de acţiune. Problemele globale se soluţionează prin acţiuni globale. În egală măsură, avem nevoie de o consolidare a relaţiilor economice şi de investiţii”, a explicat şeful statului.

Ai mai putea citi: Vești mari de la AFIR! 1,64 de miliarde de euro se alocă pentru mediul rural

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult