- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pas important pentru România: senatul SUA recomandă includerea statului în programul Visa Waiver. Cum arată începutul pentru ridicarea vizelor pentru români

16 Mar, 15:14 • Lupu Alexandra
Ambasada României în Statele Unite confirmă că Senatul SUA introduce un proiect de lege prin care se recomandă includerea statului român în programul Visa Waiver. Iată cum arată începutul ridicării vizelor pentru cetățenii români.
Pas important pentru România: senatul SUA recomandă includerea statului în programul Visa Waiver. Cum arată începutul pentru ridicarea vizelor pentru români

Ambasada României în Statele Unite a anunțat oficial că Senatul SUA recomandă includerea României în programul Visa Waiver, prin intermediul unui proiect de lege, așa cum confirmă stiripesurse.ro. Primele informații arată că acesta este primul pas tehnic pentru ridicarea vizelor pentru cetățenii români.

România poate intra în programul Visa Waiver

Senatul SUA a emis un proiect de lege, care prevede introducerea statului român în programul Visa Waiver. Prevederile au fost propuse în data de 15 martie 2023, de către senatorii americani Richard Durbin și Jeanne Shaheen. Inițiativa vine în urma unei vizite pe care cei doi reprezentanți au făcut-o luna trecută în România.

Citește și: FOTO: Companiile de armament, la mare căutare. Acțiunile au explodat, pe fondul conflictului din Ucraina. Americanii, cei mai mari investitori

Ambasadorul României în SUA declară că acesta este cel mai puternic semnal pe care statul îl primește din partea americanilor. Mai mult de atât, Andrei Muraru precizează că proiectul de lege evidențiază importanța de a accelera eforturile depuse de ambele guverne. Totodată, pasul important reflectă inclusiv încrederea și susținerea de care statul român beneficiază în această direcție, în ceea ce privește calitatea de aliat strategic în regiunea Mării Negre.

Senatul SUA propune introducerea României în programul Visa Waiver
Senatul SUA propune introducerea României în programul Visa Waiver

„Proiectul de lege privind susținerea admiterii României în programul Visa Waver este cel mai puternic semnal legislativ pe care România îl primește din partea Statelor Unite pe acest dosar.

De asemenea, proiectul de lege subliniază în fapt nevoia de a accelera eforturile ambelor guverne, al SUA și al României, de a face pași concreți în această direcție. Nu în ultimul rând, inițiativa senatorilor americani arată susținerea și încrederea de care se bucură România ca partener și aliat strategic în regiunea Mării Negre”, afirmă Muraru.

Denumit „Romania Visa Waiver Act of 2023”, proiectul de act normativ reprezintă o etapă importantă, care marchează sprijinul Senatului american oferit statului român, în ceea ce privește posibilitatea de a deveni membru al programului. Guvernul țării este încurajat să intensifice eforturile depuse în această direcție, de a combate traficul de persoane, dar mai ales, pentru a îndeplini criteriile tehnice necesare pentru admiterea în proiectul de lege, așa cum sunt prevăzute în Legea americană a imigrării și cetățeniei.

Vezi și: Salariile americanilor vor ajunge chiar și la 20 de dolari pe oră. Cine este angajatorul care oferă astfel de remunerații. Atenție, este vorba despre salariul minim