- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensia uriaşă încasată de la statul român de Ion Ţiriac. Ilie Năstase primeşte de opt ori mai puţin!

17 Nov, 09:30 • Cornel Ghimeșan
Ion Țiriac, cunoscut miliardar și fost campion de tenis, primește o pensie lunară impresionantă de la statul român, în valoare de 12.000 de lei. Ceea ce atrage atenția este modul în care magnatul a gestionat această sumă considerabilă de-a lungul anilor.
Pensia uriaşă încasată de la statul român de Ion Ţiriac. Ilie Năstase primeşte de opt ori mai puţin!

Pensia uriaşă încasată de la statul român de Ion Ţiriac. Originea acestei pensii uriașe se leagă de cariera sa în tenis și cei 20 de ani în care a fost ofițer în Ministerul de Interne, ieșind la pensie cu gradul de colonel. Acest lucru explică de ce suma pe care o primește lunar este atât de semnificativă.

Pensia uriaşă încasată de la statul român de Ion Ţiriac

Ion Ţiriac primeşte o pensie uriaşă din partea statului român. Miliardarul a luat decizia ca, din 1999, să depună lunar cei 12.000 de lei într-un cont, din care nu ar fi făcut nicio tranzacţie până în prezent. Astfel, în contul de care vorbeam, fără să punem la socoteală şi anumite dobânzi, s-au strâns până în acest moment peste 700.000 de euro, sumă de care miliardarul român nu s-ar fi atins.

Pe de altă parte, fiul magnatului, Alexandru Țiriac, a vorbit despre sumele considerabile donate de Fundația Ţiriac către diverse cauze umanitare, inclusiv cămine de copii, azile de bătrâni, spitale și biserici. Această implicare caritabilă a fost menționată ca fiind una dintre cele mai mari realizări. „Fundaţia Ţiriac donează anual, de peste 20 de ani, sume colosale către căminele de copii, azile de bătrâni, ajutoare pentru sportive, şcoli, grădiniţe, spitale, plantat milioane de copaci, biserici, maşini, avioane, campusuri sportive şi evenimente neaşteptate de dure (inundaţii, focare, cutremure etc). Din 1990, sute de milioane şi, faptul că nu am făcut public, a fost alegerea noastră. Nu vă voi spune cât şi ce vom mai face, însă cel puţin 25 % din profitul nostru, după ce plătim toate taxele, merge către caritate sau ajutoare şi aşa va fi cât trăieşte Fundaţia. Avem o echipă de peste 30 de oameni, care asta face de dimineaţa până seara. şi să vă spun ceva: este cea mai mare realizare a noastră”, a spus Alexandru Ţiriac.

Citeşte şi: Guvernul a decis! A fost adoptată ordonanța de urgență pentru stoparea creșterilor salariale ale bugetarilor de către șefii instituțiilor de stat

În schimb, Ilie Năstase, fostul partener al lui Ion Ţiriac în echipa de Cupa Davis a României, primește de la statul român o pensie de opt ori mai mică decât cea a prietenului său, adică 1.435 de lei lunar. Ilie Năstase explică diferența prin gradul său de general-maior în retragere, cu două stele. „Nu am fost răsplătit, nu am primit nici măcar felicitări. Eu am fost răsplătit cu o pensie de militar de 1.435 de lei pe lună. Asta este răsplata pe care eu o primesc in fiecare lună. Dar să ştiţi că nu mă aşteptam să mă răsplătească cu nimic… Dar dacă tot dau la alţii şi dau serios pensiile astea speciale… L-am auzit pe unul care spunea că „am eu pensie specială” … Dacă a mea este pensie specială, alea cu adevărat speciale cum dracu’ sunt? Cât or primi ăia?”, a spus Ilie Năstase.

Citeşte şi: Majorarea pensiilor va îngreuna major consolidarea fiscală. Avertismentul economistului Daniel Dăianu: „Trebuie luat dintr-o parte și pus în alta”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult